نوشیدنی هایی که مانع جذب آهن می شوند به گزارش عطر و تن، بعضی از عادات غذایی رایج می توانند اثربخشی مکمل های آهن را تضعیف کرده و حتی علایم کمبود آهن را بدتر می کنند. باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر یلنا شفرانسکایا، متخصص غدد درون ریز، اخطار داد که بعضی از عادات غذایی رایج می توانند اثربخشی مکمل های آهن را تضعیف کرده و حتی علایم کمبود آهن را، بخصوص در زمستان، بدتر کنند. او تصریح کرد که خیلی از افراد در این زمان از سال از خواب آلودگی شدید، ضعف عمومی و رنگ پریدگی رنج می برند و اغلب این علایم را به تغییرات آب و هوایی نسبت می دهند. با این وجود، علت حقیقی در خیلی از موارد، کم خونی ناشی از فقر آهن است. سطح پایین آهن منجر به اختلال در تولید هموگلوبین - پروتئینی که مسئول انتقال اکسیژن در گلبول های قرمز خون است - می شود که منجر به هیپوکسی بافتی و تاثیر منفی بر عملکرد های بدن می شود. دکتر شفرانسکایا تاکید کرد که درمان محدود به مصرف مکمل های تجویز شده نیست، بلکه به رژیم غذایی مناسب، بخصوص آن چه در کنار مکمل ها مصرف می شود، هم بستگی دارد. او توضیح داد: «قهوه، چای و شراب قرمز مانع جذب آهن می شوند. این به سبب محتوای پلی فنول آنها، بخصوص تانن ها است که آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و طعم گس خاص این نوشیدنی ها را ایجاد می کنند، اما همینطور میزان آهن موجود در بدن را به میزان قابل توجهی کم می کنند. غلظت تانن بخصوص در شراب قرمز و چای پررنگ زیاد است.» او همین طور در مورد مصرف مکمل های آهن با لبنیات اخطار داد، چونکه کلسیم موجود در آنها در دستگاه گوارش به آهن متصل می شود و از جذب آن جلوگیری می کند. او اضافه کرد: «همچنین باید از مصرف مکمل های آهن هنگام مصرف دارو هایی که اسید معده را کم می کنند، مانند امپرازول، خودداری کرد. آهن در محیط اسیدی به بهترین شکل جذب می شود و این دارو ها ترشح اسید لازم را مهار می کنند و بنابراین راندمان جذب آهن را کم می کنند.» منبع: گازتابه طور خلاصه باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر یلنا شفرانسکایا، متخصص غدد درون ریز، اخطار داد که برخی از عادات غذایی رایج می توانند اثربخشی مکمل های آهن را تضعیف کرده و حتی علائم کمبود آهن را، بویژه در زمستان، بدتر کنند. او خاطرنشان کرد که بسیاری از افراد در این زمان از سال از خواب آلودگی شدید، ضعف عمومی و رنگ پریدگی رنج می برند و اغلب این علائم را به تغییرات آب و هوایی نسبت می دهند. این به جهت محتوای پلی فنول آنها، بویژه تانن ها است که آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و طعم گس خاص این نوشیدنی ها را ایجاد می کنند، اما همچنین میزان آهن موجود در بدن را به میزان قابل توجهی کم می کنند. منبع: atrotan.ir 1404/10/02 13:04:12 5.0 / 5 5 تگهای خبر: آب و هوا , آلودگی , پروتئین , خواب این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط نتایج غیرمنتظره در مورد تأثیر چربی اشباع بر سلامت قلب خسارت 17 میلیارد دلاری آلودگی هوا به حوزه سلامت تولید محصولات بهداشتی و آرایشی سرطانزا آلودگی هوا برای زنان بیش از مردان عارضه دارد نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۳