چند سفارش برای نجات از گرمازدگی به گزارش عطر و تن، با افزایش شدید دمای هوا، گرمازدگی جان بسیاری را تهدید می کند. اما با تغذیه مناسب میتوان از این خطر پیشگیری کرد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، با افزایش بی سابقه دمای هوا در ماه های گرم سال، خطر گرمازدگی بالاتر از پیش سلامت افراد، خصوصاً سالمندان، خردسالان و آنهایی که در فضای باز کار می کنند را تهدید می کند. گرمازدگی زمانی رخ می دهد که بدن توانایی خود در خنک کردن دما را از دست می دهد و این وضعیت می تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود. خوشبختانه، با آگاهی و مصرف مناسب برخی خوراکی ها و نوشیدنی ها می توان با این خطر مواجه شد. گرمازدگی چیست و چرا خطرناک است؟ گرمازدگی یا «heatstroke» شدیدترین نوع بیماری ناشی از گرما است که در آن دمای بدن به بالای ۴۰ درجه سانتی گراد می رسد. علایم آن شامل سردرد، سرگیجه، تهوع، پوست خشک و داغ، تپش قلب و در موارد حاد، بیهوشی است. در این حالت، سیستم تنظیم دمای بدن از کار می افتد و مداخله فوری پزشکی ضروریست. تغذیه در این شرایط نقش کلیدی در تنظیم دمای بدن ایفا می کند. مصرف غذاهای آبدار، خنک و سرشار از الکترولیت می تواند از گرمازدگی پیشگیری کند. همچنین، پرهیز از غذاهای سنگین، پرچرب و شور سفارش می شود. در بین غذاهای مفید، هندوانه یکی از میوه های تابستانی محبوب و سرشار از آب است که در کنار خنک کردن بدن به تنظیم فشار خون نیز کمک می نماید. خیار با بالاتر از ۹۵٪ آب یکی از بهترین گزینه ها برای هیدراته نگه داشتن بدن است و سبب کاهش التهاب و خنک شدن پوست می شود. ماست، خصوصاً نوع کم چرب آن، منبع خوبی از پروبیوتیک و الکترولیت هایی مانند پتاسیم و کلسیم است که به تعادل آب و املاح بدن کمک می نماید. نقش تغذیه در پیش گیری از گرمازدگی همچنین، مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت به سبب داشتن ویتامین C و آب فراوان، سبب تقویت سیستم ایمنی و طراوت بدن می شوند. سبزیجات برگ دار مانند کاهو، اسفناج و ریحان نیز با داشتن ویتامین ها و مواد معدنی متنوع، در تنظیم دمای بدن نقش مؤثری دارند. خوراکی هایی که بدن را خنک نگه می دارند از جانب دیگر، نوشیدنی هایی نیز وجود دارند که در ایام گرم سال می توانند به خنک نگه داشتن بدن کمک کنند. مهم ترین آنها آب ساده است که نوشیدن مداوم آن در طول روز بهترین راه حل برای ممانعت از کم آبی و گرمازدگی محسوب می شود. شربت های سنتی ایرانی مانند خاکشیر و تخم شربتی نیز علاوه بر خاصیت خنک کنندگی، در تنظیم حرارت بدن و هضم بهتر غذا مفید هستند. دوغ خانگی یا بدون نمک یک نوشیدنی سرشار از الکترولیت و پروبیوتیک است که از گرفتگی عضلات در گرما جلوگیری می کند. آب نارگیل نیز، گرچه در ایران کمیاب است، اما یکی از نوشیدنی های طبیعی محبوب در دنیا برای تامین الکترولیت هاست. همچنین، دمنوش نعناع خنک شده به سبب خاصیت خنک کنندگی و آرام بخشی، می تواند در پایین آوردن دمای بدن مؤثر باشد. نکاتی که در کنار مصرف این خوراکی ها باید رعایت شوند، شامل پرهیز از نوشیدنی های کافئین دار مانند چای پررنگ و قهوه و همین طور نوشابه های گازدار است؛ چونکه این نوشیدنی ها موجب افزایش دفع ادرار و از دست رفتن آب بدن می شوند. بهتر است وعده های غذایی سبک تر و در دفعات بیشتر مصرف شوند، چونکه غذاهای چرب و پرادویه فشار بیشتری به بدن وارد می کنند. همین طور سفارش می شود افراد در ساعات اوج گرما یعنی بین ۱۲ تا ۱۶ از حضور در فضای باز اجتناب کنند و از لباس های روشن و نخی بهره گیرند. باتوجه به شدت یافتن گرما در سالیان اخیر، اطلاع رسانی و آموزش عمومی درباره ی راه های پیش گیری از گرمازدگی اهمیت زیادی دارد. رعایت سفارش های ساده تغذیه ای، نوشیدن کافی مایعات و توجه به علایم اولیه می تواند جان خیلی از افراد را نجات دهد. حفظ خنکی بدن در تابستان، تنها یک آسایش فصلی نیست، بلکه ضرورتی برای سلامت و زندگی است. منبع: عطر و تن 1404/03/05 13:55:45 5.0 / 5 49 تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط هشدار درباره ی تغذیه نامناسب و افزایش بیماریهای گوارشی در ایران شناسایی بیشتر از ۹ هزار نفر دچار ام اس در فارس چرا غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان مهم می باشد چرا غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان مهمست نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۲