تشخیص دیرهنگام یا غلط، مشکل جدی بیماران دیابتی در آمریکا به گزارش عطر و تن، بر مبنای داده های یک مطالعه جدید از هر ۱۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک در آمریکا دست کم چهار نفر با مشکل تشخیص دیرهنگام بیماری مواجهند و ابتلای آنها به این نوع از دیابت تا پس از سن ۳۰ سالگی تشخیص داده نمی گردد. به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، یک گزارش تحقیقاتی مختصر شامل بیشتر از ۹۰۰ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یک نشان داد که ۳۷ درصد یا تقریبا چهار نفر از هر ۱۰ شرکت کننده، بیماریشان بعد از ۳۰ سالگی تشخیص داده شده است. همینطور این یافته ها که در مجله «سالانه های طب داخلی» (Annals of Internal Medicine) انتشار یافته، نشان داد که سن تشخیص این بیماری برای مردان و بزرگسالان اقلیت نژادی حتی بالاتر بوده است. دیابت نوع یک در بزرگسالان اغلب به اشتباه بعنوان دیابت نوع دو تشخیص داده می شود که منجر به درمان نامناسب می شود. همینطور داده های جدید نشان داده است که تا ۶۲ درصد از موارد مبتلا شدن به دیابت نوع یک، پس از ۲۰ سالگی ایجاد می شود. یک متخصص از «مدرسه بهداشت عمومی بلومبرگ جانز هاپکینز» داده های در ارتباط با دوره های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ نظرسنجی مصاحبه ملی سلامت (NHIS) را برای توصیف توزیع سنی تشخیص دیابت نوع یک در ایالات متحده به صورت کلی و بر مبنای خصوصیت های جمعیت شناختی و بالینی تحلیل و بررسی کرد. بر مبنای سوابق پزشکیِ ۹۴۷ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک، نویسندگان دریافتند که اوج سن تشخیص تقریبا ۱۵ سال و میانگین سن تشخیص این بیماری هم ۲۴ سال بوده است. نویسندگان این مطالعه همینطور دریافتند که سن تشخیص در مردان بیشتر از زنان و برای بزرگسالان اقلیت نژادی/قومی در مقایسه با بزرگسالان سفیدپوست غیر اسپانیایی بالاتر است. نویسندگان این مطالعه گزارش می دهند که به صورت کلی، ۳۷ درصد از شرکت کنندگان بعد از ۳۰ سالگی، تشخیص دیابت نوع یک را گزارش کردند. به قول این نویسندگان، ابزارهایی که اقدامات بالینی و نشانگرهای زیستی را ادغام می کنند، امکان دارد دقت تشخیص را برای این بیماران بهبود بخشد. بر مبنای آمار فدراسیون بین المللی دیابت (IDF)، حدود ۵۳۷ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند و سالانه هفت میلیون نفر به این جمعیت اضافه می شود. دیابت نوع یک نوعی بیماری خودایمنی است که سلول های بتا که در لوزالمعده قرار دارند و انسولین تولید می کنند، از بین می روند. این تخریب امکان دارد به سرعت یا به مرور زمان صورت بگیرد تا جایی که بخش بزرگی از این سلول ها از بین می روند و فرد باید انسولین را از منابع خارجی دریافت کند. بنابراین است که بیماران مبتلا به دیابت نوع یک باید مرتب انسولین تزریق کنند. هر کسی امکان دارد به دیابت نوع یک مبتلا شود و علایم آن عبارت است از تشنگی و گرسنگی، تکرر ادرار، خستگی، تاری دید، بهبود کُند زخم ها و کبودی ها و کاهش وزن. به قول متخصصان، کنترل دیابت نیازمند تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی است. با این وجود، سیگار کشیدن هم یکی از عوامل مهمی است که در افراد دیابتی منجر به ابتلای آنان به مشکلات سلامتی بیشتر و شدیدتری می شود. تغییر سبک زندگی شما می تواند گام بزرگی به سمت جلوگیری از دیابت باشد و هیچگاه برای شروع دیر نیست. اگر در حال حاضر به علت اضافه وزن یا چاقی، کلسترول بالا یا سابقه خانوادگی در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو هستید، پیشگیری خیلی مهم است. ایجاد چند تغییر در سبک زندگی شما هم اکنون امکان دارد به شما کمک نماید تا از عوارض جدی دیابت در آینده جلوگیری کنید. این تغییرات توسط متخصصان مایوکلینیک سفارش شده است که عبارتند از: - کاهش وزن اضافی کاهش وزن، خطر مبتلا شدن به دیابت را می کاهد. انجمن دیابت آمریکا سفارش می کند که افراد مبتلا به پیش دیابت حداقل هفت تا ۱۰ درصد وزن بدن خویش را کاهش دهند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود. - فعالیت بدنی تمام بزرگسالان سالم باید پنج روز در هفته، ۳۰ دقیقه یا بیشتر ورزش های هوازی متوسط تا شدید مانند پیاده روی سریع، شنا، دوچرخه سواری یا دویدن را مدنظر قرار دهند. ورزش مقاومتی حداقل دو تا سه بار در هفته باید صورت گیرد. محدود کردن زمان های طولانی بی تحرکی مانند نشستن پشت کامپیوتر می تواند به کنترل سطح قند خون کمک نماید. - مصرف کافی فیبر خوراکی غذاهای غنی از فیبر سبب کاهش وزن و کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت می شوند. انواع غذاهای سالم و سرشار از فیبر بخورید که عبارتند از: - میوه هایی مانند گوجه فرنگی و فلفل - سبزیجات غیرنشاسته ای مانند سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی و گل کلم - حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس - غلات کامل مانند ماکارونی و نان گندم کامل، برنج سبوس دار، جو سبوس دار و... - مصرف چربی های سالم رژیم غذایی شما باید شامل انواع غذاهای حاوی چربی های غیراشباع باشد که به آنها «چربی خوب» می گویند. این چربی ها سبب افزایش سطح کلسترول خوب در خون و سلامت قلب و عروق می شوند. منابع چربی های خوب شامل روغن زیتون، آجیل و دانه ها مانند بادام، بادام زمینی، تخم کتان، تخم کدو تنبل و... هستند. منبع: atrotan.ir 1402/07/05 23:16:47 5.0 / 5 349 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط وقتی بدن می میرد و ذهن زنده می ماند بازهم پای امید در بین است رونمائی سامانه رضایت سنجی بعد از زایمان 6 درصد بزرگسالان ایرانی آسم دارند درمان مجانی مجروحان حادثه بندرعباس با بهترین کیفیت نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۴