كرونا حریف سعدی نشد

كرونا حریف سعدی نشد عطر و تن: اول اردیبهشت ماه كه عطر بهارنارنج در شیراز می پیچد دوستداران سعدی هم در آرامگاه این شاعر جمع می شوند تا یاد او را گرامی بدارند. امسال اما در كنار عطر بهارنارنج و سعدی، كرونا هم بود كه شكل مراسم بزرگداشت شاعر غزلیات عاشقانه را تغییر داد، ولی موجب نشد تا چراغ یاد او خاموش شود.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، آیین گرامی داشت یادروز سعدی ساعت ۲۰: ۳۰ شامگاه یكشنبه (۳۱ فروردین ماه) بی حضور مشتاقانش در آرامگاه او انجام شد و علاقه مندان مراسم را در فضای مجازی دنبال كردند.
در این مراسم یادروز سعدی كه به صورت زنده از سایت ها و اینستاگرام همچون صفحه های مركز سعدی شناسی و سازمان میراث فرهنگی فارس پخش می شد، كوروش كمالی سروستانی - مدیر مركز سعدی شناسی - در سخنانی اظهار داشت:
«منت خدای را كه ما را یاری فرمود تا امسال نیز چون سالیان گذشته، بر خوان سعدی بنشینیم، بااینكه به سبب شرایط محنت زای كرونایی ایران و جهان به صورت مجازی و بی حضور فیزیكی سعدی پژوهان و سعدی دوستان در آرامگاه مباركش.
اول اردیبهشت ماه یادروز سعدی است كه به یمن خوبی ها و زیبایی های اندیشه سعدی چون شعر و نامش جهانگیر شد. گرامی داشت این شاعر به مدت هفت روز در شیراز و بعضی از شهرهای ایران و جهان به صورت مجازی انجام می شود.
بر خود فرض می دانم كه از همه‌ی نهادها و سازمان ها و انجمن های فرهنگی، علما، پژوهشگران، استادان و سعدی شناسان كه به گونه های مختلف در فضای مجازی درصددند كه قسمتی از دین خودرا به سعدی، آموزگار زبان و اندیشه، كه ذهن و زبانش سرشار از ایجاز و اعجاز است سپاسگزاری كنم و ضمن همدردی با داغ دیدگان بلای محنت زای كرونا، قدردان همت طبیبان و پرستاران گران مایه سرزمین مان باشم.


سعدی، ستاره ای تابناك است كه دیرگاهی بر این سرزمین و در ذهن و زبان مردمان خوش درخشیده است. اگر امروز بعد از ۷۵۰ سال برخوان او نشسته ایم و از آن توشه بر می گیریم، به سبب نبوغ سعدی و غنای فرهنگ اسلامی و ایرانی است.
سعدی از شاعران بزرگ كلاسیك ایران و جهان است و از همین روست كه هر نسلی با باورها و داشته ها و نگاه های تازه به خوانش آثارش می پردازد و سعدی خودرا می آفریند.
ما به سعدی مدیونیم كه زبان فارسی را روحی تازه بخشید. ما به سعدی مدیونیم كه نثر و شعر فارسی را غنایی ماندگار بخشید.
ما به سعدی مدیونیم كه دوستی، همدلی، دستگیری و رواداری را به ما آموخت.
ما به سعدی مدیونیم كه حكمت علمی و نظری را در حكایت های زیبا و دلنشین، در بوستان و گلستانش در قصاید و مجالسش، نقش ماندگار بخشید.
ما به سعدی مدیونیم كه در غزل های نابش، عشق به پروردگار و انسان را به ما آموخت.
ما به سعدی مدیونیم، كه گوهر انسانی را یگانه یافت و كرامت انسانی را ارج نهاد.
ما به سعدی مدیونیم، كه از آمیزش میمون فرهنگ ایرانی و اسلامی و جهانی و شیرازی در عصر خود، آثار ماندگار، با نگاه به فرداها و ستایش خرد و آزادی و عشق و انسان دوستی آفرید.
خوشا بر ما، كه از خوان بزرگانی چون سعدی شیرازی آب حیات می نوشیم و هم به مدد یزدان پاك، توشه معرفت می اندوزیم.
ما به سعدی مدیونیم و نیازمند كه در این روزگار سخت، به همدلی و همراهی و دستگیری بینوایان و زیردستان و بیماران بپردازیم كه آموزه‌ی شیخ ما این بود:
خنك آن كه آسایش مرد و زن
گزیند بر آرایش خویشتن
و در محك آزمون مهربانی راهی به سمت عاقبت خیری بگشاییم:
راهی به سمت عاقبت خیر می رود
راهی به سمت عاقبت، حالا مخیری»


همین طور حیدر اسكندرپور - شهردار شیراز - در این مراسم اظهار داشت: سعدی شاعر صلح و مدارا و همیاری است و ما در این ایام پرملال به باورهای او نیازمندیم تا آرام خود را در آرامش و سلامت همنوعان خود بیابیم.
او اضافه كرد: امروز آموزه های سعدی ما را مكلف می كند به یاری مردمانی بپردازیم كه نیازمند همدلی و همراهی و سخاوت ما هستند.
در آخر این مراسم گروه موسیقی همنوازان ایران به خوانندگی محمد رضازاده غزل هایی از سعدی اجرا كردند.
بنا بر اعلام، این مراسم بیش از پنج هزار بازدیدكننده هم زمان داشت.









منبع:

1399/02/02
13:14:55
5.0 / 5
2999
تگهای خبر: بیمار , زیبایی , سایت , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه