محققان پی بردند؛

زنان بیش از مردان در معرض اختلالات خودایمنی هستند

زنان بیش از مردان در معرض اختلالات خودایمنی هستند به گزارش عطر و تن، زنان خیلی بیشتر از مردان مستعد مبتلا شدن به بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری ام اس و لوپوس هستند.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، حالا، پژوهشگران به توضیحی بالقوه برای این مساله پی برده اند، توضیحی که ریشه در ژن هایی دارد که جنسیت افراد را تعیین می کنند.
طبق این گزارش، بدن زن ابزار پیچیده ای دارد که بوسیله آن کروموزوم X اضافی را کنترل می کند، و بنظر می رسد که این پروسه همین طور تعدادی از زنان را مستعد ابتلاء به بیماریهای خودایمنی می کند.
این یافته به توضیح این که چرا زنان حدود ۸۰ درصد از تمام موارد بیماری خودایمنی را می سازند، کمک می نماید. در بیماریهای خودایمنی، سیستم ایمنی بدن فعال شده و به بافت ها و اندام های خود حمله می کند.
محققان می گویند این یافته می تواند به راه های بهتری برای شناسایی و درمان ده ها مورد از این اختلالات منجر شود.
جنسیت بیولوژیکی در پستانداران با وجود دو کروموزوم X در هر سلول ماده تعیین می شود. مردان فقط یک کروموزوم X دارند که با کروموزوم Y کوتاه تر جفت می شود.
محققان توضیح دادند که کروموزوم X صدها ژن فعال را حمل می کند، در صورتیکه کروموزوم Y حاوی تعداد انگشت شماری ژن است.
متأسفانه، داشتن دو کروموزوم X موجب می شود بدن زن دوز کشنده ای از این پروتئین ها تولید نماید، بدین سبب طبیعت راهی برای غیرفعال کردن یکی از آنها ابداع کرده است.
نوع خاصی از RNA به نام Xist توسط نسخه اضافی در یک جفت XX تولید می شود.
Xist به بخش های طولانی کروموزوم X اضافی متصل می شود و خروجی ژنتیکی آنرا به صفر یا نزدیک به آن می رساند، در صورتیکه کروموزوم X دیگر را تنها می گذارد تا کار خودرا انجام دهد.
محققان دریافتند متأسفانه Xist ترکیبات عجیبی از پروتئین ها را نیز جذب می کند که با هم تجمیع می شوند و خیلی از این پروتئین ها با اختلالات خود ایمنی مرتبط هستند.
برای آزمایش این موضوع، پژوهشگران ژن Xist را در موش های آزمایشگاهی نر قرار دادند که مستعد ابتلاء به یک اختلال خود ایمنی شبیه لوپوس بودند.
به گفته پژوهشگران، تنها قرار دادن ژن Xist هیچ تأثیر قابل توجهی روی موش های نر نداشت.
اما زمانی که ژن Xist فعال شد، توده های پروتئینی معمولی در موش های نر آغاز به ایجاد کردند.
محققان خاطرنشان کردند از آنجا که همه موش های ماده یا موش های نر فعال با Xist به این اختلال خود ایمنی مبتلا نشدند، نشان میدهد که برای فعال کردن چنین بیماری به صورتی محرک نیاز است که باید مورد مطالعه بیشتر قرار گیرد.


منبع:

1402/11/21
09:40:23
5.0 / 5
394
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه