یك متخصص فیزیولوژی عنوان كرد؛

تدابیر طب ایرانی برای مقابله با دیابت

تدابیر طب ایرانی برای مقابله با دیابت به گزارش عطر و تن، یک متخصص فیزیولوژی، در رابطه با تدابیر طب ایرانی برای کنترل دیابت، نکاتی را متذکر شد.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، سیدمهدی میرغضنفری، با اشاره به اینکه واژه بیماری دیابت در طب ایرانی دیده می شود و در متون کهن طب ایرانی با نام دیابتیس آمده است، عنوان کرد: امروزه سبک زندگی ماشینی سبب شده تا بیماری هایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد بوجود آورده و به ارگان های بدن همچون کلیه ها، کبد، چشم و سایر ارگان های بدن ضررر می رساند. وی ادامه داد: بحث ژنتیک در ابتلاء به دیابت اهمیت زیادی دارد اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمی شوند چون سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود این که زمینه ژنتیک ندارند؛ به علت عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم خصوصاً غذا، خواب مناسب و ورزش به این بیماری مبتلا می شوند. میرغضنفری افزود: گاهی گفته می شود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است؛ اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمی شود بلکه وجود مواد غیر طبیعی در بدن که خود شخص سبب تجمع آنها می شود سبب تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا می کند و برای دفع این سموم بر ضد بافت ها و سلول های خود هم فعال شده و سبب تخریب غیرقابل بازگشت بافت های بدن می شود. این پژوهشگر طب سنتی ایرانی با اشاره به اینکه حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع دیابت سرد و دیابت گرم می دانند و برای هر کدام درمان ها و سفارش های خاصی دارند، تصریح کرد: بسیار اهمیت دارد که هر فرد با رفتن به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خویش را بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش اضافه کرد: احتمال این که دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد بسیار بیشتر است و گرم مزاج ها اصولاً به دیابت گرم مبتلا می شوند. میرغضنفری با اشاره به اینکه سرد مزاجان مبتلا به دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد خصوصاً در فصل سرما و اقلیم های سرد پرهیز کنند، اظهار داشت: خوراکیهای رو به گرمی مثل شوید، دارچین و زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب، خوراکیهای انرژی زا مثل بادام و گردو، که در طب سنتی برای دیابت هم سفارش شده، در صورتیکه حساسیت نداشته باشند برای این افراد مفید می باشد. وی افزود: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آنها برای گرم مزاجان مفید می باشد. میرغضنفری عنوان کرد: مصرف ماءلجبن ساده و یا ماءلجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و ماء الجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان سفارش می شود. وی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به دیابت اگر می خواهند دیابت خویش را کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند باید در کنار رعایت تدابیر تغذیه ای؛ ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش در انتها اظهار داشت: طب سنتی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت به صورت اختصاصی و متناسب با مزاج می تواند بسیار کمک کننده باشد. اساسا و حتما شخص دیابتی نباید داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خویش را قطع و یا به صورت سرخود بکاهد. بلکه باید تدابیر طب سنتی را رعایت کرده و همزمان قند خون خویش را کنترل کند و اگر قند او درحال کاهش بود می تواند زیر نظر متخصص دوز داروهای خویش را کم کند.


منبع:

1402/08/28
00:00:41
5.0 / 5
265
تگهای خبر: استرس , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه