معاون اداری و مالی نهاد كتابخانه های عمومی:

سال جاری کتابخانه بدون کتاب راه اندازی می کنیم

سال جاری کتابخانه بدون کتاب راه اندازی می کنیم به گزارش عطر و تن، همدان معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اعلام نمود: در کتابخانه های عمومی توسعه اپلیکیشن های کتابخوانی را در دستور کار قرار دادیم و سال جاری کتابخانه بدون کتاب را راه اندازی می نماییم، مرکز این کتابخانه در تهران خواهد بود اما در بستر فناوری اطلاعات، دسترسی کتابخانه های دیگر به منابع آن برقرار خواهد شد.


به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمد احمدوند در آیین افتتاح کتابخانه بینش پاسارگاد روستای اشترمل شهرستان تویسرکان، با اشاره به اینکه امروز نهمین کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد را در استان همدان افتتاح می نماییم، اضافه کرد: این بانک در سال ۹۴، شش باب کتابخانه در استان همدان راه اندازی کرده و در سال ۹۹ دو کتابخانه دیگر در شهرستان ها ملایر و تویسرکان بنا کرده است و ما هم در نهاد کتابخانه های عمومی کشور وظیفه داریم در زمینه تجهیز کتابخانه ها و تأمین نیروی تخصصی اقدام نماییم و یکی از نیروهای برجسته خویش را در این کتابخانه قرار دادیم.
وی خاطرنشان کرد: کتابخانه ها در نگاه جدیدی که در دنیا همه گیر شده، دیگر محلی برای امانت کتاب نیست و یک مرکز کتاب رسانی فرهنگی بشمار می رود. هم اکنون در کتابخانه ها بیشتر از ۴۰ خدمت فرهنگی عرضه می شود و در بعضی از کتابخانه های خاص به ۶۰ خدمت هم می رسد.
احمدوند افزود: کتابخانه امروز محلی است که با استفاده از فناوری های نوین به منابع اطلاعاتی متعدد دسترسی پیدا می نماییم. امروز اعضاء در کتابخانه های ما به منابع اطلاعاتی فارسی و غیرفارسی دسترسی دارند و دانش آموزان و دانشجویان می توانند از آن استفاده نمایند.
وی با اشاره به اینکه در کتابخانه های بزرگتر بخش های تخصصی مهارت آموزی داریم، تصریح کرد: ۱۶۰ سرفصل آموزشی در نهاد تعریف شده که این تعداد در خیلی از کتابخانه های ما قابلیت عرضه دارند. در خیلی از مناطق بخصوص روستاها کتابخانه تنها مرکز فرهنگی منطقه است و این اهمیت کتابخانه، توجه سایر مسؤلان بخصوص افرادی که در حوزه فرهنگ مشغول هستند را می طلبد.
معاون اداری و مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: در کتابخانه های عمومی توسعه اپلیکیشن های کتابخوانی را در دستور کار قرار دادیم و سال جاری کتابخانه بدون کتاب را راه اندازی می نماییم، مرکز این کتابخانه در تهران خواهد بود اما در بستر فناوری اطلاعات، دسترسی کتابخانه های دیگر به منابع آن برقرار خواهد شد.
وی اظهار نمود: در بعضی از کتابخانه ها اتاق علم بر پا شده که دانش آموزان و دانشجویان می توانند آموزش های علمی را به صورت مجازی انجام دهند همینطور توافق هایی با مراکز فنی و حرفه ای برقرار کردیم. در مجموع نگاه به کتابخانه ها باید تغییر کند، تنها امانت کتاب و سالن مطالعه نیست بلکه کتابخانه مرکز یادگیری و تجمع یادگیرندگان است. امیدواریم روزی برسد که در هیچ روستایی مشکل دسترسی به کتاب را نداشته باشیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان هم با اشاره به اینکه خیرین بازوان توانمند و تکیه گاه مستحکمی برای کتابخانه های عمومی استان همدان هستند، اظهار داشت: بیشتر از ۵۵ درصد ساخت و سازهای بانک پاسارگاد در سطح کشور، سهم استان همدان بوده است.
عاطفه زارعی با اشاره به اینکه امروز نهمین کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد در استان همدان را افتتاح می نماییم، خاطرنشان کرد: دو کتابخانه عمومی دیگر در روستای کوزره و ده پیاز شهرستان همدان کلنگ زنی می شود و تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید، بدون تردید وجود این زیرساخت ها سبب می شود که نسلی دانش پایه تربیت شود.
وی با اشاره به اینکه زمین این کتابخانه توسط اهالی اهداء شده و یک نیروی متخصص به عرضه خدمات خواهد پرداخت، افزود: در شهرستان تویسرکان ۹ باب کتابخانه موجود است که شش باب شهری و سه باب روستایی است و در مجموع هم اکنون ۱۱۸ کتابخانه عمومی در سطح استان وجود دارد که ۷۰ باب شهری، ۴۷ باب روستایی و یک باب سیار شهری درحال عرضه خدمات هستند و بیشتر از ۷۰ هزار عضو فعال دارند.
زارعی اضافه کرد: سه کتابخانه اهدایی بانک پاسارگاد در شهرستان کبودراهنگ، سه کتابخانه در شهرستان بهار، یک کتابخانه در شهرستان ملایر و دو کتابخانه در شهرستان تویسرکان واقع شده است. این کتابخانه ها ۲۰ هزار نفر از جمعیت روستائیان را تحت پوشش قرار داده است که کودکان و نوجوانان بیشترین اعضا از نظر گروه سنی و بانوان بیشترین مراجعان از نظر جنیست به حساب می آیند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان افزود: کتابخانه های عمومی در کنار سایر مراکز آموزشی و فرهنگی بخصوص مدارس و دانشگاه ها هستند که ارتباط آنها با مردم هیچگاه منقطع نمی گردد. در واقع کتابخانه های عمومی مراکز دانشی، اجتماعی محله و تبادل تجربیات بوده که در همه حوزه ها تاثیر گذار هستند.
وی با اشاره به اینکه تمامی کتابخانه های عمومی استان به فناوری اطلاعات و ارتباطات مجهز هستند، تصریح کرد: پایگاه های اطلاعاتی فارسی و لاتین با حمایت های نهاد کتابخانه های عمومی در دسترس اعضا به صورت مجانی قرار دارد.
فرماندار شهرستان تویسرکان هم اظهار نمود: تویسرکان یکی از شهرستان های فرهنگی کشور است به طوریکه ۱۵۰ سال است در آن نمازجمعه برگزار می گردد و قدمت حوزه علمیه آن به دوران صفویه بازمی گردد همینطور اولین کتابخانه عمومی استان همدان در دهه ۴۰ شمسی در تویسرکان بوجود آمده است.
حسین افشاری ضمن اشاره به ۷۵۰ شهید تویسرکان و این که ۵۰ درصد شهدای روحانی استان به این شهرستان متعلق می باشد، خاطرنشان کرد: ساخت کتابخانه عمومی نشان از عمق نگرش مسؤلان بانک دارد چونکه ما در بررسی صدمه های اجتماعی می بینیم که کمترین گروهی که درگیر مشکلات می شوند، افرادی هستند که با کتاب و کتابخوانی ارتباط دارند و به همین ترتیب بیشترین گروهی که صدمه می بینند، افراد به دور از حوزه مطالعه و اندیشه هستند.
وی ضمن اشاره به این که اشترمل یک روستای قرآنی است، اظهار داشت: از مردم روستای اشترمل باید قدردانی نمود که با اهدای زمین و همراهی خود سبب شدند که این مبادرت به نتیجه برسد.
مدیرعامل بانک پاسارگاد کشور هم اظهار داشت: کتابخانه عمومی بینش پاسارگاد تبدیل به مرکزی برای برگزاری مسابقات قرآنی شود و جوایز آنرا هم ما پرداخت خواهیم کرد.
مجید قاسمی با اشاره به اینکه برای ترویج قرآن نقش بزرگی در کتابخانه ها تعریف شود و ما هم آنها را پشتیبانی خواهیم کرد، اضافه کرد: با دو کتابخانه ای که در همدان خواهیم ساخت، راه اندازی ۲۱ کتابخانه را تمام خواهیم کرد، در ارتباط با مدرسه سازی، ۷۰ مدرسه را ساخته یا درحال تکمیل داریم و در تمامی مراکز استان ها دارالفنون راه اندازی خواهیم کرد.
گفتنی است؛ عملیات راه اندازی دو کتابخانه عمومی در روستاهای کوزره و ده پیاز شهرستان همدان توسط بانک پاسارگاد هم شروع شد.
بخشدار شراء در این آیین اظهار نمود: روستای کوزره مرکز دهستان شوردشت با ۲۵۰۰ نفر جمعیت است که مردمانی ولایتمدار، شورای اسلامی پیگیری دارد.
صحبت الله همایونفر اضافه کرد: زمین اهدایی روستا در ارتباط با حمام قدیمی بود که به منظور راه اندازی کتابخانه در نظر گرفته شده و ۳۶۰ مترمربع مساحت دارد.
مدیرعامل بانک پاسارگاد هم اظهار نمود: کتابخانه یک مرکز آموزشی است که در کنار آن می تواند یک مرکز علمی، فرهنگی و تربیتی و... هم باشد، چنانکه در کتابخانه میتوان مهارت های زندگی را به افراد آموخت.
وی با تاکید بر این که محیط کتابخانه بهترین جا برای دارالقرآن است، مطرح کرد: ما علاوه بر راه اندازی کتابخانه در روستاهای کوزره و ده پیاز دارالقرآن هم راه اندازی خواهیم کرد تا در دل کتابخانه یک دارالقرآن داشته باشیم ازاین رو بر طراحی اولیه بازبینی صورت گیرد و زیربنای کتابخانه ها که قرار بود ۱۳۰ مترمربع باشد به اندازه نیاز افزایش یابد.




منبع:

1402/02/15
12:46:34
5.0 / 5
357
تگهای خبر: آموزش , خدمات , زندگی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه