در نشست خبری عنوان شد؛

پرمصرف ترین آنتی بیوتیک در ایران

پرمصرف ترین آنتی بیوتیک در ایران به گزارش عطر و تن مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو، بیشترین آنتی بیوتیک مصرفی ایرانیان را آموکسی سیلین دانست.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، نوشین محمد حسینی، روز شنبه در نشست خبری هفته مقاومت میکروبی، اظهار داشت: متأسفانه میزان تجویز آنتی بیوتیک در نسخ پزشکان ما بیش از حد است.
وی اضافه کرد: پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت حدود ۳۰ درصد تجویز است، اما از سال ۱۳۷۵ که کمیته های تجویز و مصرف منطقی دارو، آغاز به فعالیت کردند، بالای ۵۵ درصد نسخ ما حاوی آنتی بیوتیک بوده است که این میزان تا سال قبل به ۳۸ درصد کاهش یافته، اما هنوز بالا است. متأسفانه این مورد در پاندمی کووید، مجدداً افزایش پیدا کرده و به ۵۰ درصد رسید.
محمدحسینی افزود: به جهت اینکه جلوی انتشار شدید مقاومت میکروبی را بگیریم، تا حد ممکن برای پزشکان دوره های آموزشی برگزار می نماییم. در این حوزه تدوین پروتکل هم کمک کننده است. پروتکلهای تدوین شده برای ۹ دارو، خوشبختانه بسیار مؤثر بوده است. در کنار آن تدوین دستورالعمل اخطار ارزیابی مجدد برای آنتی بیوتیک های تجویز شده در نظر گرفته شده است. همینطور برخی آنتی بیوتیک ها از سطح داروخانه ها جمع آوری و فقط به بیمارستان ها منتقل شدند تا در مصرف آنها دقت بیشتری صورت گیرد. همینطور کمیته صیانت از تجویز آنتی بیوتیک در بیمارستان ها تشکیل شد.
وی اظهار داشت: در حدود سالهای ۲۰۰۰ آموکسی سیلین بالاترین آنتی بیوتیکی بوده که در کشور ما استفاده می شد و درصد بسیار بالایی داشته است که ۴۶.۶ درصد بوده است. دارویی مانند سیکلوفلوکساسین مصرفش در کشور زیاد نیست و حدود ۲.۲ درصد است. در سال ۲۰۲۰ متأسفانه آموکسی سیلین همچنان آنتی بیوتیک اول ما است، اما به ۲۹ درصد تغییر کرده و مصرفش کمتر شده است. در حالیکه متأسفانه آنتی بیوتیک آزیترومایسین، سفکسیم، سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین بالا آمدند. در حالیکه قبلاً جزو ۱۰ داروی مصرفی اول ما نبودند. این ها آنتی بیوتیک هایی هستند که پتانسیل ایجاد مقاومت در آنها بسیار زیاد است. خواهش من این است که از مصرف بی رویه این نوع آنتی بیوتیک ها، کاملاً پرهیز شود. بر این اساس ما حالا در ۸ دانشگاه علوم پزشکی داریم به صورت پایلوت بررسی می نماییم به جهت اینکه این ها را شناسایی نماییم و برای پزشکان دوره های آموزشی بگذاریم و جایگزین ها را معرفی نماییم.
محمدحسینی اظهار نمود: انتظار داریم پزشکان متخصص عفونی بیشترین آنتی بیوتیک ها را تجویز کنند، اما می بینیم که پزشکان عمومی با ۵۵ درصد تقریباً بیشترین میزان آنتی بیوتیک را تجویز می کنند و این به این معناست که باید مقداری در تجویز همکاران پزشک عمومی دقت بیشتری صورت گیرد. علاوه بر این متأسفانه اگر به آمار فروش آنتی بیوتیک نگاه نماییم و تفاوتش را با آمار تجویز مقایسه نماییم، متوجه می شویم که مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها هم در کشور بالا است که برای کنترل آن هم یکسری برنامه های آموزشی داریم که درحال انجام یکسری از آنها با همکاری همکاران مان در معاونت بهداشت هستیم.


منبع:

1400/08/23
10:02:04
5.0 / 5
876
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه