اظهارات دو استاد اپیدمیولوژی؛

مرگ و میر كرونا ۱۰برابر آنفلوانزای فصلی

مرگ و میر كرونا ۱۰برابر آنفلوانزای فصلی عطر و تن: دو تن از اساتید اپیدمیولوژی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران، در واكنش به این ادعا كه همه ویروس كرونا را خواهند گرفت و همین طور میزان مرگ و میر این بیماری، توضیحاتی ارائه دادند.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، اظهارات مهرناز اسدی فوق تخصص ریه و دانشیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشكی تهران، در برنامه تلویزیونی فرمول یك، با واكنش دو تن از اساتید رشته اپیدمیولوژی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران مواجه گردید. اكبر فتوحی و مسعود یونسیان دو استاد اپیدمیولوژی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران، در واكنش به این مطلب كه همه گرفتار ویروس كرونا خواهند شد، عنوان داشته اند: اینكه همه باید ویروس را بگیرند حرف درستی به نظر نمی رسد، كما اینكه برای سایر بیماری های عفونی و واگیر كه در گذشته و پیش از پیدایش واكسن سلامت انسان ها را به مخاطره می انداخت نیز چنین استدلالی پذیرفته نبود. اولاً هر چقدر كه نسبت بیشتری از مردم را در مقابل آلودگی به این ویروس در این زمان محافظت نماییم، امید بیشتری به پیدا شدن واكسن و یا درمان اختصاصی برای آن در آینده وجود خواهد داشت. حتی بدون هیچ گونه اقدامی، لزوم ندارد همه مردم مبتلا شوند تا اپیدمی خاموش شود و در بدترین حالت، باتوجه به رفتار ویروس كووید -۱۹ بنظر می رسد آلودگی ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم، منجر به ایجاد ایمنی جمعی (herd immunity) شود و اپیدمی را خاموش كند. دقت شود بین آلودگی و ابتلاء به فرم علامت دار و باز بین ابتلاء به فرم علامت دار و فرم شدید بیماری اختلاف وجود دارد. حداقل سه چهارم از موارد عفونت با این ویروس منجر به علائمی در حد سرما خوردگی معمولی شده و خطر مرگ بسیار پایینی دارد. اینكه حدود دو سوم جامعه باید آلوده شوند نیز به این معنا نیست كه نباید با آن برخورد كرد. الان استراتژی سفارش شده برای كشورهایی مثل ما كه ویروس گسترده شده است، آرام كردن اپیدمی (mitigation) است تا هم فرصت به سیستم درمان بدهد، هم تلفات را كمتر كند و هم امید به دسترسی به روش های درمانی و در نهایت تولید واكسن را افزایش دهد. نكته بعدی درباب صحبت های مهرناز اسدی فوق تخصص ریه، ذكر این نكته است كه قرار نیست ما در مورد هر بیماری نوظهوری صرفاً با مشاهدات و مباحثات مان با همكاران به بهترین نتیجه برسیم و می توان مطالعه كرد و برمبنای بررسی متون، از تجربیات و دانش همه متخصصان دنیا بهره برد و به بهترین نتیجه رسید. تعبیر مجری برنامه دال بر اینكه این بیماری درمان ندارد و همه خواهند مرد هم تعبیر درستی نیست و ایجاد نگرانی بی مورد در جامعه خواهدنمود. البته مرگ و میر آن نسبت به سایر بیماری های عفونی بالا است و در مواردی كه بیماری شدید آشكار می شود احتمال مرگ آن حدود ۴ درصد است.

موضوع بعدی مقایسه كشندگی این بیماری با آنفلوانزا است و اعلام اینكه این بیماری از آنفلوآنزا كشندگی كمتری دارد هم سخن درستی نیست. واقعیت این است كه ویروس كووید -۱۹ بیش از ۱۰ برابر آنفلوانزای فصلی (و بسته به تركیب سنی جوامع و فراهم نبودن امكانات درمانی كافی تا ۴۰ برابر بیشتر از آنفلوانزای فصلی) كشندگی دارد.

خلاصه كلام اینكه این اپیدمی بسیار مهمست و اثرات آن باتوجه به درصدی از افراد جامعه كه می توانند بیماری را بگیرند و درصدی از آنها كه به خدمات پیشرفته درمانی همچون بستری در بخش های ویژه نیاز پیدا می كنند در جامعه قابل توجه است. در عین حالی كه درصد زیادی از افرادی كه به این بیماری مبتلا می شوند بی علامت بوده و یا با علایم خفیف شبیه به سرماخوردگی آنرا تجربه می كنند، باتوجه به اهمیت جان تك تك افراد جامعه و بیش از ۱۰ برابر بودن خطر مرگ این بیماری در مقایسه با آنفلوانزای فصلی، نباید آنرا دست كم گرفت. نه باید ترس بی جهت در مردم ایجاد كرد و نه باید آرامش بی جهت به آنها داد و بهتر است موضوعات بطور تخصصی توسط متخصصین مربوطه مورد بحث قرار گیرد و با بیان واقعیات، مردم را متناسب با خطر واقعی پیش رو آماده مراقبت از خود و جامعه كرد.


منبع:

1398/12/27
19:36:09
5.0 / 5
3516
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه