نسل امروز بزرگ شده فضای اینستاگرام و تلگرام

نسل امروز بزرگ شده فضای اینستاگرام و تلگرام به گزارش عطر و تن ایسنا/قزوین عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با اشاره به اینكه نسل امروز در اینستاگرام و تلگرام بزرگ می شوند، اظهار داشت: نوع گفتار نسل امروز در فضای مجازی حتی در رسم الخط آنها نیز تأثیرگذار بوده است و می توان گفت آنها نسل اینستاگرام و تلگرام هستند.



مهسا رون، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، در گفت و گو با ایسنا با تاكید بر اینكه در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی اقدامات زیادی درباب شناسایی لطمه های ورود كلمات بیگانه به دایره كلمات فارسی انجام شده است، اظهار نمود: بنظر می رسد دغدغه مندی به جز رهبری در حوزه زبان و ادبیات فارسی وجود ندارد و تنها فرهنگستان زبان فارسی در عرصه هایی از این حوزه در حال فعالیت است.

وی اضافه كرد: متأسفانه در صورتیكه این جریان به شدت از طرف غرب مورد توجه است و برای ترویج فرهنگ خود سرمایه گذاری و برنامه ریزی زیادی دارند و به صورت شبانه روزی روی اندیشه نسل امروز كار می كنند، ما فعالیت و برنامه ای در این خصوص نداریم!

این استاد دانشگاه اشاره كرد: در صورتیكه اساتید زبان فارسی از ورود افسارگسیخته كلمات بیگانه به زبان فارسی ناراحت هستند، بعضی از اساتید زبان شناسی می گویند چه ایرادی دارد كه واژگان بیگانه وارد شود چونكه هدف زبان برقراری ارتباط است و با یك كلمه می توان این ارتباط برقرار كرد.

رون با اشاره به اینكه این نسل در اینستاگرام و تلگرام بزرگ می شوند، عنوان كرد: نوع گفتار نسل امروز در فضای مجازی حتی در رسم الخط آنها نیز تأثیرگذار بوده است و می توان گفت آنها نسل اینستاگرام و تلگرام هستند.

وی افزود: زبان گفتاری و نوشتاری، پاسخ به سؤالات، نامه نگاری و پیام هایی كه بین این نسل با دیگر افراد ردوبدل می شود همه تحت تأثیر این فضا است و كدها و زبان اصطلاحات آنها به شیوه رسم الخط تلگرامی و اینستاگرامی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اضافه كرد: این تأثیرگذاری به روشی است كه خیلی از دانشجویان حتی جواب سؤالات امتحانی خودرا به زبان محاوره می نویسند كه گاه با واكنش اساتید روبرو می شود و به دانشجویان اعلام می شود كه اگر كسی چنین به سؤالات جواب دهد آنرا قبول نخواهندكرد.

نسل جدید كتاب خوان نیستند

رون با اشاره به اینكه باید برای نسل امروز لزوم مطالعه كتب فارسی و تاریخ ادبی توضیح داده شود، اظهار داشت: گاه آن قدر وضعیت بغرنج است كه بعضی از نوجوانان و جوانان امروز فلسفه خواندن متون ادبی كهن را كاری بیهوده تلقی می كنند و می پرسند چرا باید كتب ادبی چند قرن قبل مطالعه و یا برای آن ارزش قائل شد.

وی با اشاره به اینكه یكی از عوامل بزرگ ایجاد چنین وضعیتی گذشته از نقش و اثرگذاری فضای مجازی را می توان فاصله گرفتن نسل امروز از مطالعه كتاب دانست، عنوان كرد: مشكل ما این است كه نسل جدید كتاب خوان نیستند برای اینكه نسلی كه اهل خواندن و مطالعه باشد چنین اشتباهات فاحشی در زبان وی رخ نمی دهد.

این استاد دانشگاه افزود: مطالعه كتب مختلف سبب هدایت و نزدیكی زبان گفتاری افراد به سمت زبانی روان و سلیس و با معیار می شود اما هم اكنون میزان مطالعه بسیار كاهش یافته و افراد تنها به مطالعه چند كتاب درسی محدود شده اند.

وی بیان كرد: سیستم فعلی آموزش وپرورش كشورمان تكلیف محور نیست و نمی تواند زمینه ارتقاء هوش معنوی و اخلاقی و خلاقیت دانش آموزان را با كارهای ارائه شده ایجاد كند؛ متأسفانه انسان های اهل فكر كه قوه تشخیص داشته باشند در نظام كنونی آموزش وپرورش تربیت نمی شوند، انسان هایی كه بتوانند در مراتب بالاتر قوه تشخیص واضح خوب و بد را با استدلال و منطق داشته باشند و این انتظار را برآورده كنند.

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تصریح كرد: مشكلات جدی در حوزه آموزش وپرورش همچون كمبود معلم، كمبود فضای آموزشی، وضعیت اقتصادی و امرار معاش فرهنگیان و طرح های پشت سر هم كه معلمان موظف به انجام آن هستند اجازه پاسخ گویی به سؤالات دانش آموزان و رسیدگی به مطالبات آنها را به معلمان نمی دهد.

رویكرد دانشگاه بسیار شبیه مدارس است

وی عنوان كرد: هم اكنون رویكرد دانشگاه بسیار شبیه مدارس است و درانتها ترم باید حتما آزمونی گرفته شود همین مورد باعث شده تا دانشجویان عادت به جزوه نویسی داشته باشند و مطالعه كتاب نیز در میان آنها محدود باشد.

رون با اشاره اینكه ادامه خط سیر كنونی در فضای دانشگاه ها اشتباه است، پیشنهاد داد: می توان با برداشتن آزمون های دانشگاه ها زمینه دادن نمره كیفی در طول ترم را به دانشجویان ایجاد كرد تا بدین واسطه شاهد مهارت آموزی در میان دانشجویان باشیم.

وی افزود: در دانشگاه تغییر دادن سبك زندگی دانشجویان دشوار است با این وجود اساتید می توانند با خلاقیت فضای كلاس را به سمتی هدایت كنند كه دانشجویان از این فضا فاصله گرفته و به سمت مطالعه سوق پیدا كنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اشاره كرد: گاه دیده می شود كه حتی هنگام خطاب قرار دادن اساتید دانشگاه آنها را بدون پسوند و پیشوند به نام كوچك صدا می زنند این در حالیست كه یاد كردن ما از اساتید به شكل دیگری بود اما این نسل گاهی به بهانه صمیمیت اساتید و مخاطبان خودرا بدون الفاظ مؤدبانه مورد خطاب قرار می دهند. در واقع بنظر می رسد معیارهای ادب در جامعه و نسل امروز در حال تغییر است و حتی آنها این طرز صحبت را نماد بی تربیتی نمی دانند.

سرعت تحول نسلی بسیار بالا رفته است

وی با اشاره به نوع تربیت نسل جدید در خانواده، اشاره كرد: بعضی از دانشجویان در صحبت خود با والدین و بزرگ ترها از دایره لغات و واژگانی استفاده می نمایند كه شاید در مقابل دوستانشان زیاد قبیح نباشد اما در نگاه كلی این نوع رفتار و طریقه صحبت شایسته نیست.

این استاد دانشگاه عنوان كرد: متأسفانه خیلی از خانواده ها واكنشی در مقابل این گونه صحبت كردن ندارند و فكر می كنند این نحوه بیان جزو آزادی هایی است كه باید به نسل امروز بدهند بدین جهت منع تربیتی برای طرز صحبت و پوشش آنها قائل نیستند.

وی با تاكید بر اینكه باید در محیط خانه به سوژه تربیت دقت شود، افزود: خانواده ها نباید احساس كنند كه همه تربیت فرزندانشان به گردن آموزش وپرورش و یا جامعه است و این مساله را بدین شكل از خود سلب كنند.

رون اشاره كرد: خانواده ها تربیت نسل كنونی را به گردن آموزش وپرورش می اندازند و آموزش وپرورش نیز بر گردن خانواده و در عمل مشكلات زیادی در این حوزه به وجود می آید؛ این در حالیست كه چند سال بعد مقرر است این نسل پدر و مادرهای آینده شوند حال با این وضعیت چه بر سر نسل های پس از آن خواهد آمد الله اعلم.

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اشاره كرد: سرعت تحول نسلی بسیار بالا رفته است به شكلی كه نسل دهه هفتاد با دهه هشتاد بسیار متفاوت می باشد پس فضای ذهنی و رفتاری این نسل از تربیت خانواده فاصله گرفته و به تربیت دوستان رسیده و از دوران نوجوانی تربیت خودرا در جمع های دوستان دریافت می كند.

حواسمان به تبلیغ گسترده سبك زندگی غربی باشد

وی بیان كرد: یكی از دلیلهای ایجاد چنین فضایی فاصله شدیدی است كه در فناوری های امروز به وجود آمده و نسل امروز با آن سروكار دارند اما نسل قبل رغبت و تمایل زیادی به آن نشان نمی دهند همین مورد باعث شده تا نوجوانان و جوانان پدر و مادر خودرا در این مسائل صاحب نظر نبینند.

رون اعلام نمود: نسل كنونی در دنیای شبكه های مجازی زندگی و كمتر در دنیای حقیقی سیر می كند؛ حتی زمانی كه در جمع خانواده خود باشند نیز ظاهراً در جمع هستند اما در واقع در جهان دیگری قرار دارند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه درانتها با اشاره به اینكه تفاوت شدید نسلی و تأثیرپذیری زیاد این نسل از عناصر دیگر و همین طور تبلیغ گسترده سبك زندگی غربی را نباید مورد غفلت قرار داد، اشاره كرد: باید تلاش شود تا بچه ها اخلاقی تربیت شوند، همین طور تأثیری كه سنین ابتدایی در ذهن و فكر افراد دارد قابل مقایسه با دوره های دیگر نیست پس نباید از این دوران مهم در عرصه تربیت غفلت شود.




1398/10/08
20:14:39
5.0 / 5
4223
تگهای خبر: آموزش , احساس , ادبیات , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه