مصطفی محدثی خراسانی عنوان كرد

لطمه های در كمین ارتباط شاعران با رسانه ها

لطمه های در كمین ارتباط شاعران با رسانه ها عطر و تن: مصطفی محدثی خراسانی از لطمه هایی كه در كمین ارتباط شاعران با رسانه ها است و از نقش شاعران روزنامه نگار در رعایت و ارتقای زبان در رسانه ها می گوید.


این شاعر در گفت و گو با ایسنا، درباره آفت های ناشی از رسانه دار بودن یك طیف خاص از شاعران و در مقابل آن رسانه نداشتن شاعرانی دیگر كه موجب كمرنگ شدن آنها می شود، اظهار نمود: این یك واقعیت است كه چون رسانه های ما حقوق مادی و معنوی شاعران را رعایت نمی كنند، نقشی كه شاعران می توانند در رسانه ها ایفا كنند، نقش اصیل و شایسته سالاری نیست؛ این سبب می شود كسانی به رسانه ها راه پیدا كنند كه می خواهند مطرح شوند، پس به هر قیمتی به حضور در رسانه ها تن می دهند. این هم همیشه لزوما از روی شهرت طلبی نیست و علت دیگر آن از روی اغراض سیاسی و جناحی است كه سبب می شود فرد به هر قیمتی به حضور در رسانه ها تن دهد.
او اضافه كرد: از طرفی كسانی كه مناعت طبع و شانی برای خودشان قائل هستند، با برخوردها و مناسبات سبك و بدون شان برخی رسانه ها حاضر به همكاری با آنها نمی شوند و این هم خود لطمه دیگری است. البته این مسئله به این معنا نیست كه تمام كسانی كه با رسانه ها همكاری دارند، حاضرند به هر قیمتی به حضور در رسانه ها تن دهند. این ها لطمه هایی در كمین ارتباط شاعران با رسانه ها است و سبب شده در صداوسیما با وجود ظرفیت های بالایی كه شعر و ادبیات ما در كشور دارد، یك برنامه در شان شعر و ادبیات نداشته باشیم و فقط همین كارهای غیركارشناسی، دم دستی و معمول صورت گیرد. به شدت جای یك برنامه محبوب و مورد پسند خواص و در عین حال مورد استفاده برای عوام در صداوسیما خالی است. رسانه های دیگر هم از این لطمه دور نیستند كه متاسفانه این سبب شده در فضای رسانه ای كشور چه در رسانه های مكتوب و چه در رسانه های تصویری آن قدری كه شعر ظرفیت و شان دارد، در رسانه های ما تجلی و انعكاس نداشته باشد.
محدثی خراسانی كه فعالیت شاعران را در عرصه روزنامه نگاری و رسانه، نقطه ای محكم برای بنیان رسانه ای می داند، بیان كرد: بنیان گذاران روزنامه ها در كشور ما شاعرانی مثل دهخدا، فرخی یزدی، میرزاده عشقی و... بوده اند. تجربه به من ثابت كرده است كه نقش شاعرانی كه در حوزه رسانه فعالیت می نمایند، نقش اصلاح گر و سازنده ای هم برای صیانت از شان زبان فارسی در حوزه رسانه و هم برای پیش گیری از تنزل سطح زبان در رسانه ها بوده است. چون اگر این مراقبت نباشد، در رسانه ها عواملی هست كه به شدت می تواند زبان را پایین بكشد. بنا بر این حضور شاعران فعال در رسانه خیلی موثر بوده است كه اغلب آنها هم در هر دو حوزه موفق بوده اند.
این شاعر كه سابقه فعالیت بعنوان سردبیر مجله «شعر» را در زمان انتشارش داشته است با بیان این كه فعالیت بخش های ادبی رسانه ها و مطبوعات با آن نقطه مطلوبی كه ادبیات و شعر ما ظرفیتش را دارد، فاصله بسیاری دارد، اظهار داشت: كارهایی در رسانه های مختلف انجام و زحماتی هم كشیده می شود اما هنوز به آن چه ادبیات و شعر ما ظرفیتش را دارد نرسیده است. هم اكنون یك نشریه اختصاصی برای شعر وجود ندارد. یك زمان كارهایی انجام شد. من خودم ۱۰ سال سردبیر مجله «شعر» بودم اما همین وقوف نداشتن متولیان فرهنگی ما بر اهمیت شعر و نگاه سطحی و زودگذر آنها به شعر و فرهنگ باعث شده تا همان مجله «شعر» هم كه بود با لطایف الحیل آنرا از ریشه زدند و تعطیل كردند. در صورتیكه تصورم این است كه شعر الان ظرفیت این را دارد تا ده ها مجله برایش منتشر شود و از سطوح مختلف جامعه مخاطبانی داشته باشد.





منبع:

1398/05/30
15:42:32
5.0 / 5
4666
تگهای خبر: ادبیات , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه