فست فود ها مضرترین مواد برای مغز هستند

فست فود ها مضرترین مواد برای مغز هستند به گزارش عطر و تن، محققان دانشگاه ویرجینیا تک اخطار داده اند که بعضی از غذا ها و نوشیدنی های فوق فرآوری شده امکان دارد منجر به زوال شناختی و افزایش ریسک مبتلا شدن به انواع مختلف زوال عقل، همچون بیماری آلزایمر، شوند.



باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - در مطالعه ای روی ۴ هزار و ۷۵۰ آمریکایی ۵۵ سال به بالا، از داده های مطالعه سلامت و بازنشستگی دانشگاه میشیگان برای پیگیری سلامت شناختی شرکت کنندگان طی هفت سال استفاده شد و ارزیابی ها هر دو سال از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ انجام شد.
نتایج نشان داد که مصرف حداقل یک وعده اضافی روزانه از محصولات حیوانی فوق فرآوری شده با ۱۷ درصد افزایش ریسک زوال شناختی هم راه است، در حالیکه این خطر برای آنهایی که یک وعده اضافی از نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه، چای سرد و نوشیدنی های میوه ای مصرف می کردند، تنها ۶ درصد افزوده شد.
مصرف شیرین کننده های مصنوعی غیرالکلی، غذا های دودی، شیرینی ها، تنقلات شور، غذا های مبتنی بر غلات، لبنیات یا وعده های غذایی آماده ارتباط قوی با زوال شناختی نشان نداد.
برندا دیوی، استاد تغذیه انسانی، غذا، ورزش و گوارش و یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «مردم می توانند عادات غذایی خودرا تغییر دهند. اعتدال و توازن کلید صیانت از مغز است.»
این مطالعه خاطرنشان می کند که مصرف بیش از اندازه فست فود خیلی رایج است، به صورتی که غذا های فرآوری شده ۶۵ درصد از خرید های غذایی خانوار های آمریکایی و ۳۸ درصد از نوشیدنی ها را در سال ۲۰۲۰ می سازند.
این محصولات با فرآوری صنعتی شدید مشخص می شوند و حاوی رنگ ها، طعم دهنده ها و امولسیفایر های مصنوعی هستند که در وعده های غذایی خانگی یافت نمی شوند. همین طور خیلی از جوانان و بزرگسالان مسن تر برای بالاتر از نیمی از کالری روزانه خود به آنها متکی هستند.
پژوهشگران تاکید می کنند که یادگیری مهارت های آشپزی و نحوه تهیه غذای سالم می تواند یک مداخله مؤثر برای صیانت از مغز و بهبود رژیم های غذایی باشد. همانطور که بن کاتز، دانشمند توسعه انسانی توضیح می دهد که «قرار دادن افراد در رژیم غذایی یک چیز است و تجهیز آنها به مهارت های آشپزی برای تهیه آن چیز دیگری است.»
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار یافته است.
منبع: Science Alert
به اجمال،
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - در مطالعه ای روی ۴ هزار و ۷۵۰ آمریکایی ۵۵ سال به بالا، از داده های مطالعه سلامت و بازنشستگی دانشگاه میشیگان برای پیگیری سلامت شناختی شرکت کنندگان طی هفت سال استفاده شد و ارزیابی ها هر دو سال از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ انجام شد.
نتایج نشان داد که مصرف حداقل یک وعده اضافی روزانه از محصولات حیوانی فوق فرآوری شده با ۱۷ درصد بالا رفتن خطر زوال شناختی هم راه است، در صورتی که این خطر برای آنهائی که یک وعده اضافی از نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه، چای سرد و نوشیدنی های میوه ای مصرف می کردند، تنها ۶ درصد اضافه گردید.
مصرف شیرین کننده های مصنوعی غیرالکلی، غذا های دودی، شیرینی ها، تنقلات شور، غذا های مبتنی بر غلات، لبنیات یا وعده های غذایی آماده ارتباط قوی با زوال شناختی نشان نداد.
برندا دیوی، استاد تغذیه انسانی، غذا، ورزش و گوارش و یکی از نویسندگان این مطالعه، عنوان کرد: مردم می توانند عادات غذایی خودرا تغییر دهند. همانطور که بن کاتز، دانشمند توسعه انسانی توضیح می دهد که قرار دادن افراد در رژیم غذایی یک چیز است و تجهیز آنها به مهارت های آشپزی برای تهیه آن چیز دیگری است.
1404/08/10
23:59:23
5.0 / 5
14
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سلامت , محصولات
این مطلب عطروتن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
عطر و تن
پربازدید ها

جالب ترین ها

جدیدترین ها

atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه

عطر و تن: راهنمای جامع شما برای سلامتی، زیبایی و خوشبویی. از آخرین اخبار دنیای بهداشت و سلامت تا معرفی عطرهای بی‌نظیر و ترندهای دنیای مد، همه چیز را در یکجا بیابید.