رژیم مدیترانه ای سبز، پیرشدن مغز را کند می کند

رژیم مدیترانه ای سبز، پیرشدن مغز را کند می کند به گزارش عطر و تن، یک مطالعه مهم نشان داده است رژیم مدیترانه ای سبز که سرشار از چای سبز و گیاه آبزی مانکای است، با کاهش نشانگر های پیری مغز مرتبط می باشد. محققان باور دارند اثرات ضد التهابی این رژیم، به محافظت در مقابل کاهش شناختی کمک می نماید.


وبگاه سایِنس دِیلی در گزارشی آورده است:  یافته های جدید نشان میدهد پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای سبز، که سرشار از چای سبز و گیاه آبزی مانکای (Mankai) است، با کُند شدن روند پیری مغز مرتبط می باشد. این تحقیق که بتازگی در نشریه تخصصی کلینیکال نوتریشن/ Clinical Nutrition انتشار یافته، حاصل همکاری محققان دانشکده بهداشت عمومی تی. اچ. چان هاروارد و دانشگاه لایپزیگ است.

ارتباط بین بیماریهای عصبی و پیری مغز

بیماریهای عصبی همچون اختلال شناختی خفیف و آلزایمر، با افزایش شکاف سنی مغز مرتبط هستند؛ به این معنا که مغز، پیرتر از سن تقویمی فرد به نظر می آید. برای ارزیابی تأثیر رژیم غذایی بر سن مغز، محققان داده های حدود ۳۰۰ شرکت کننده در آزمایش دایرکت پلاس، یکی از طولانی ترین مطالعات درباره ی ارتباط تغذیه و سلامت مغز، را تجزیه وتحلیل کردند.

مقایسه سه رژیم غذایی مختلف

در طول ۱۸ ماه، شرکت کنندگان یکی از سه رژیم غذایی زیر را دنبال کردند:

یک رژیم غذایی سالم استاندارد

یک رژیم مدیترانه ای سنتی با کالری محدود که حاوی کمی کربوهیدرات ساده و سبزیجات فراوان بود و گوشت قرمز را با گوشت مرغ و ماهی جایگزین کرده بود.
رژیم مدیترانه ای سبز که علاوه بر خاصیت های رژیم مدیترانه ای سنتی، شامل مصرف چای سبز و گیاه مانکای نیز می شد.

نقش کلیدی پروتئین های خون

محققان با اندازه گیری سطح پروتئین های خون شرکت کنندگان دریافتند که میزان بالاتر برخی پروتئین های خاص با پیری تسریع شده مغز ارتباط مستقیم دارد. نکته شایان توجه این بود که آنها مشاهده نمودند سطح این پروتئین ها در گروهی که رژیم مدیترانه ای سبز را دنبال کرده بودند، کاهش معناداری نشان داد. به باور محققان، اثر محافظتی این رژیم ممکنست ناشی از مولکول های ضد التهابی باشد که در چای سبز و گیاه مانکای وجود دارد.

پنجره ای به دنیای پویای سلامت مغز

بگفته محققان، بررسی پروتئین های درحال گردش در خون، این امکان را فراهم می آورد تا در وضعیت واقعی، چگونگی تأثیر تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی بر پروسه های پیری مغز مشاهده شود. این رویکرد، پنجره ای پویا به طرف سلامت مغز می گشاید و به شناسایی تغییرات زیست شناختی مدت ها پیش از بروز علایم بالینی کمک می نماید.
منبع: ایرنا
1404/07/03
11:03:16
5.0 / 5
66
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب عطروتن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
عطر و تن
پربازدید ها

جالب ترین ها

جدیدترین ها

atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه

عطر و تن: راهنمای جامع شما برای سلامتی، زیبایی و خوشبویی. از آخرین اخبار دنیای بهداشت و سلامت تا معرفی عطرهای بی‌نظیر و ترندهای دنیای مد، همه چیز را در یکجا بیابید.