مراقب وبا باشید!

مراقب وبا باشید! عطر و تن: وبا یک بیماری واگیردار است که موجب اسهال شدید و کم آبی پیکر شخص مبتلا شده و بطور معمول بوسیله آب آلوده منتقل می شود.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، بیماری «وبا» توسط باکتری هایی به نام «ویبریو کلرا» ایجاد می شود و اثرات کشنده این بیماری نتیجه یک سم قوی موسوم به CTX است. این بیماری سالانه افراد بسیاری را در سرتاسر جهان درگیر می کند. مهم ترین راه انتقال این بیماری، «آب آلوده» است که چاشنی «هوای گرم»، موجب تشدید این بیماری می شود. در حقیقت، وبا یک بیماری اسهالی واگیردار است که بوسیله آب و مواد غذایی آلوده به میکروب وبا ایجاد می شود. وبا هر سال در فصل گرما در بعضی مناطق دارای کمبود آب یا در مکان هایی که رفت و آمد بسیاری وجود دارد خصوصاً در مرزها مشاهده می شود، وبا از نظر شیوع و بروز ممکنست کم یا زیاد باشد، اما بطور معمول رخ می دهد و از آن جایی که در کشورهای همسایه وبا وجود دارد، ممکنست افرادی که وارد کشور می شوند، ویروس وبا را به کشورمان منتقل کنند. سعید هاشمی نظری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیماری وبا را مسئول ایجاد خیلی از همه گیری های اسهالی از گذشته تابحال در جهان مطرح کرد و اظهار داشت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (سال ۲۰۲۵)، ابتلاء به وبا در جهان بازهم از سیر صعودی برخوردارست. در منطقه مدیترانه شرقی بیشترین آمار مربوط به کشورهای همجوار با مرزهای شرقی کشورمان است. بگفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هر ساله با روند افزایش دمای هوا شرایط برای رشد میکروب وبا و زمینه بیمار شدن افراد فراهم می شود. وی اشاره کرد: امروزه با شناسایی زودرس و درمان بیماران، مرگ و میر ناشی از بیماری وبا به شدت کم شده است. هاشمی نظری، مهم ترین راه ورود میکروب وبا به بدن انسان را بوسیله مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع برشمرد و اشاره کرد: در صورت عدم رعایت بهداشت فردی سرایت بیماری از فرد دچار دیگران نیز ممکن است. وی، رعایت بهداشت فردی و شناسایی و درمان بیماران را برای پیش گیری از ابتلای سایر افراد به این بیماری مؤثر برشمرد. هاشمی نظری، نشانه های معروف مبتلایان به وبا را اسهال آبکی شبیه به لعاب برنج، استفراغ و از دست رفتن آب بدن ذکر کرد که فقط در تعداد کمی از مبتلایان ممکنست مشاهده شود. به گفته ی ایشان، برخی مبتلایان ممکنست فقط گرفتار اسهال شوند که از سایر بیماریهای اسهالی قابل افتراق نیست. عده ای از بیماران نیز ممکنست هیچ نشانه ای از بیماری نداشته باشند. بدین سبب ضمن رعایت بهداشت فردی باید بیماران مبتلا شناسایی و درمان شوند تا از سرایت بیماری به دیگر افراد پیشگیری شود. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: در نوع علامت دار، بیماری با اسهال آبکی حجیم، بدون تب و بدون زورپیچ شکم شروع می شود. مدفوع بیمار بصورت مایعی شفاف، آغشته به موکوس سفید رنگ و شبیه لعاب برنج است که به طور معمول بدون بو است یا بوی خفیف ماهی دارد. استفراغ (ممکن است شدید باشد) و گرفتگی دردناک ساق پاها نیز از دیگر علایم وبا است. هاشمی نظری به افراد اشاره کرد: در صورت مشاهده چنین علائمی هر چه سریع تر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید برای اینکه بدون درمان بیمار ممکنست به سبب از دست دادن سریع آب بدن در خطر مرگ قرار بگیرد. بگفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اغلب مبتلایان از شروع بیماری تا چند روز بعد از بهبود می توانند ناقل بیماری به دیگران باشند بدین سبب رعایت تمهیدات بهداشتی توسط بیمار و اطرافیانش تا چند روز بعد از بهبود ضرورت دارد. وی با تأکید مجدد بر اهمیت رعایت بهداشت فردی و عمومی در پیش گیری از ابتلای دیگران، اظهار داشت: درمان مناسب بیمار توسط پزشک می تواند در کاستن علائم و مدت زمان بیماری و در نتیجه عدم سرایت بیماری به سایرین مؤثر باشد.

توصیه های مهم برای پیش گیری از وبا


- دست ها را مرتب خصوصاً پیش از غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون بشویید.
- پیش از غذا یا شیر دادن به کودک حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.
- در صورت عدم دسترسی به آب و صابون از محلول های شست و شوی دست بر پایه الکل استفاده کنید.
- سبزی ها و صیفی جات را قبل از مصرف در ۴ مرحله (پاکسازی، انگل زدایی، گند زدایی، شستشو و آبکشی) سالم سازی کنید.
- هیچ گاه از یخ های فاقد مشخصات بهداشتی استفاده نکنید.
- هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید و از نوشیدنی ها و غذاهای دارای بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید.
- از نوشیدن، شنا کردن و شستشوی ظروف و میوه و سبزیجات در آب های سطحی نظیر چشمه و رودخانه و … خودداری کنید.
- از مصرف مواد غذایی که در محل های غیربهداشتی تهیه یا توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند، پرهیز کنید.
- هنگام خرید اهتمام کنید مواد غذایی و اقلامی نظیر نان را که قابل شست و شو و پختن نیستند را در کنار میوه و سبزی شسته نشده و گوشت خام قرار ندهید.
- از کنار هم قرار دادن مواد غذایی خام و پخته در یخچال نیز خودداری کنید و غذاهای پخته شده را در سریعترین زمان به یخچال منتقل کنید.
- با مشاهده هر مورد ابتلاء به اسهال هرچه سریع تر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.


منبع:

1404/04/25
11:04:20
5.0 / 5
18
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب عطروتن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه

عطر و تن: راهنمای جامع شما برای سلامتی، زیبایی و خوشبویی. از آخرین اخبار دنیای بهداشت و سلامت تا معرفی عطرهای بی‌نظیر و ترندهای دنیای مد، همه چیز را در یکجا بیابید.