ذبح دام فقط در مراکز مجاز امکان دارد به گزارش عطر و تن، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: گوشت قربانی فقط باید از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و فرآوری شود. محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر ضمن اشاره به افزایش ذبح دام و توزیع گوشت نذری در روزهای محرم، بر رعایت اصول بهداشتی در تهیه و فرآوری مواد اولیه تاکید کرد و اظهار داشت: مهم ترین شرط برای تأمین غذای سالم، استفاده از مواد اولیه بهداشتی و تحت نظارت است. گوشت دام، بخصوص گوسفندانی که بعنوان قربانی در این ایام استفاده می شوند، باید حتما از مراکزی تهیه شوند که تحت نظارت دامپزشکی هستند و سلامت دام در آنها تأیید شده باشد. وی ادامه داد: بهتر است گوشت دام ذبح شده، تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و بعد از آن در طبخ غذا استفاده گردد تا خطرات ناشی از آلودگی های میکروبی کاهش پیدا کند و همینطور روغن، نمک، برنج و سایر مواد غذایی هم باید از فروشگاه هایی تهیه شوند که دارای مجوزهای لازم از وزارت بهداشت بوده و محصولات شان دارای تاریخ مصرف معتبر و شرایط نگهداری مناسب باشند. فرهادی ضمن اشاره به برخی تخلفات رایج مانند ذبح دام در معابر عمومی گوشزد نمود و اظهار داشت: ذبح در خیابان ها و محیط های فاقد امکانات فنی مانند دفع فاضلاب، سبب آلودگی های شدید محیطی و افزایش ریسک انتقال بیماری می شود. سفارش اکید ما اینست که ذبح دام در مراکز مجاز شهرداری ها که با همکاری دامپزشکی و مراکز بهداشت تجهیز شده اند، انجام گیرد. وی خاطرنشان کرد: باآنکه آماری قطعی از میزان بروز مشکلات غذایی در این ایام در دست نیست، اما موارد مشکوک به آلودگی و مواد غذایی فاسد توسط همکاران ما در بازرسی ها شناسایی شده و در صورت ضرورت نسبت به توقیف آنها اقدام می شود. فرهادی تاکید کرد: کارشناسان ما در روزهای محرم بعنوان مشاور در اختیار هیأت ها و مساجد هستند و سفارش می شود از حضور آنها بهره گرفته شود تا توزیع نذورات با رعایت کامل الزامات بهداشتی صورت گیرد. بخصوص با عنایت به شرایط گرمای هوا، باید توجه داشت که غذای گرم در فضای باز و در معرض دمای بالا، بخصوص غذاهای حاوی گوشت، خیلی سریع فاسد می شود، بنابراین، فاصله زمانی بین آماده سازی و توزیع باید به حداقل برسد. او در آخر تصریح کرد: تمام سفارش های بهداشتی در گزارش های ما به صورت منظم ثبت می شود و اگر لازم باشد گزارش های رسمی از موارد تخلف و اقدامات اصلاحی هم منتشر خواهد شد. 1404/04/11 12:08:27 5.0 / 5 18 تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , بیمار , بیماری این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط هشدار رئیس کل سازمان نظام پزشکی نسبت به عملیات روانی دشمن درباره ی شمار مجروحان نگاهی به بیماری های نوظهور در همایش پزشکان کودکان ایران چطور خطر چاقی دوران کودکی را پیشبینی کنیم؟ تبعات مصرف غذاهای ناسالم نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۳