مراقب تب کنگو باشید یک بیماری قابل انتقال از دام به گزارش عطر و تن، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح دام تاکید کرد و اظهار داشت: مراقب تب کنگو باشید. به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، سعید نظری هاشمی اظهار داشت: ذبح سنتی دام و تماس با خون، ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یکی از دلیلهای ابتلاء به بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان خصوصاً تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است. وی اضافه کرد: متاسفانه هنوز هم برخی افراد در نقاط مختلف کشور مبادرت به خرید دام زنده (از محل های غیرمجاز) و ذبح سنتی دام می کنند و در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار می گیرند. معاون بهداشت دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال شایع تر است، اظهار داشت: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه دار بدنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار می گیرند و باید نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت نمایند. وی با توجه به این که از ظاهر دام نمی توان به سلامت آن پی برد به شهروندان سفارش کرد برای حفظ سلامت خود و دیگران، از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کرده و دام مورد نیاز را از جایگاه های عرضه بهداشتی دام خریداری و درکشتارگاه های تحت نظارت اداره دامپزشکی ذبح کنند. هاشمی نظری به ذبح کنندگان دام سفارش کرد: حتما از وسایل محافظ مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب بهره برده و بعد از ذبح، ابزار خودرا ضدعفونی کنند. همین طور بعد از ذبح دام خونابه ها نباید در محیط رها شود و باید به طریقه بهداشتی دفع شوند. وی با توجه به این که ویروس بیماری تب کریمه کنگو در دمای ۲۰- (منفی ۲۰) درجه سانتیگراد تا یک سال زنده می ماند اشاره کرد: گوشت دام تازه ذبح شده نباید بلا فاصله بعد از ذبح داخل فریزر قرار گیرد. به گفته هاشمی نظری، گوشت و سایر احشای دام تازه ذبح شده حتما باید پیش از خرد کردن و مصرف، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری شود که با انجام پروسه اسیدی شدن، ویروس احتمالی موجود در گوشت از بین برود. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به خانم های خانه دار نیز سفارش کرد ضمن خرید گوشت مورد نیاز خود از مراکز معتبر و مورد تأیید دامپزشکی، هنگام شستشو و خُرد کردن گوشت حتما از دستکش بهره گیرند. وی به افراد اخطار داد که برای پیش گیری از ابتلاء به این بیماری از مصرف جگر تازه و گوشت تازه بصورت خام یا نیم پز اجتناب کنند. معاون بهداشت دانشگاه انتقال بوسیله کنه هایی که بر روی بدن دام های آلوده به ویروس (گاو، گوسفند و بز) زندگی می کنند را یکی دیگر از راه های انتقال بیماری مطرح کرد و و به افراد اصرار کرد حتی الامکان از تماس با دام خودداری کرده و در صورت مشاهده کنه، از له کردن و کشتن آن با دست اجتناب کنند. هاشمی نظری، تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیمار دچار تب کریمه کنگو را از دیگر راه های انتقال بیماری برشمرد و به کادر بهداشت و درمان و مراقبان بیماران سفارش کرد بمنظور پیشگیری و کنترل بیماری هنگام مواجهه با بیمار آلوده به این ویروس ضمن اجتناب از تماس مستقیم با خون و ترشحاتش، حتما نکات ایمنی و بهداشتی رعایت نمایند. وی با اشاره به نشانه های بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: نشانه های اولیه بیماری شامل علائمی نظیر تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی و علایم گوارشی مانند تهوع و استفراغ است که بصورت ناگهانی در فرد بروز می کند. به گفته وی، در صورت عدم مراجعه به پزشک حال بیمار رو به وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدنش بروز می کند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر ضرورت مراجعه به مراکز درمانی در سریعترین زمان در صورت مشاهده علایم مذکور اظهار داشت: افرادی که در دو هفته اخیر سابقه اقامت در مناطق روستایی داشتند یا در تماس مستقیم با لاشه و ترشحات دام تازه ذبح شده بودند یا سابقه گزش توسط کنه داشتند، در صورت مشاهده علایم مذکور حتما باید در سریعترین زمان به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا از نظر بیماری تب کریمه کنگو در سریعترین زمان مورد بررسی و درمان قرار گیرند. منبع: atrotan.ir 1404/03/17 11:27:15 5.0 / 5 18 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب عطروتن را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط دشمن خاموش سلامت دهان آن چه باید درباره ی تهیه واکسن HPV بدانیم ارتباط افسردگی در میانسالی با افزایش ریسک مبتلاشدن به زوال عقل نظارت ۱۱۳ گروه بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در عید قربان فارس نظرات بینندگان در مورد این مطلب عطروتن نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۳