8 عامل خطر بروز سرطان سینه

8 عامل خطر بروز سرطان سینه عطر و تن: برخی عوامل در سبک زندگی ممکنست احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه را افزایش دهد؛ البته داشتن یک یا چند مورد از این خاصیت ها به این معنا نیست که حتما به این بیماری مبتلا خواهید شد.


به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، سرطان سینه دومین سرطان شایع (بعد از سرطان پوست) در زنان در سرتاسر جهان است. سرطان سینه، مهم ترین عامل مرگ و میر زنان در ایران و دنیا بشمار می رود که اگر در زمان مناسب تشخیص داده شود، هزینه درمان و عوارض ناشی از آن کمتر شده و عمر بیمار بیشتر می شود.
۸ عامل خطر در رابطه با بروز سرطان سینه شامل موارد زیر است:
_ وزن
اضافه وزن به خصوص پس از یائسگی می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان سینه را افزایش دهد. همین طور چاقی و اضافه وزن احتمال عود سرطان را بیشتر می کند. محل تجمع چربی ها نیز مهم است؛ چربی های شکمی از چربی های اطراف ران یا باسن خطرناک تر است و این درحالی است که کاهش تنها ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن هم می تواند مفید باشد.
_ الکل
نوشیدن بیش از اندازه الکل موجب افزایش سطح استروژن و سایر هورمون های در رابطه با سرطان سینه می شود. همین طور ممکنست به DNA لطمه برساند.
_ دخانیات
در افرادی که پیش از ۱۷ سالگی سیگار را آغاز نموده باشند، احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه بیشتر است.
_ هورمون ها
دریافت پروژسترون و استروژن در دوران یائسگی برای دوره بیش از ۵ سال، خطر مبتلاشدن به سرطان سینه را بیشتر می کند. قرص های ضد حاملگی نیز ممکنست همین کار را انجام دهند. توقف مصرف این داروها، خطر مبتلاشدن را می کاهد.
_ تاخیر در فرزندآوری
اگر نخستین حاملگی فرد پس از ۳۰ سالگی باشد، خطر مبتلاشدن به سرطان سینه بیشتر است؛ برای اینکه فرد در طول زندگی در معرض استروژن بیشتری قرار دارد. استروژن موجب رشد بیشتر سرطان سینه می شود. حاملگی همین طور به صیانت از فرد در مقابل رشد خطرناک سلول ها و ایجاد سرطان کمک می نماید.
_ عدم تحرک
کم تحرکی احتمال مبتلاشدن به چاقی و سرطان سینه را افزایش می دهد؛ بدین سبب لازم است حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشید.
_ کمبود ویتامین D
پایین بودن ویتامین D خطر مبتلاشدن به سرطان سینه را بیشتر می کند. ویتامین D عمدتاً بوسیله مکمل و نور خوشید و بعضی مواد غذایی دریافت می شود. البته باید توجه داشت که قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض تابش مستقیم آفتاب می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان پوست را افزایش دهد. بطور معمول ۱۵ دقیقه تابش آفتاب سه بار در هفته کافی است.
_ رژیم غذایی ناسالم
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، منظور از رژیم غذایی ناسالم، غذاهای بسیار فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه و آب نبات است که ممکنست خطر مبتلاشدن به سرطان را افزایش دهد. همین طور مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده و غذاهایی که در دمای بالا پخته می شوند نیز خطر مبتلاشدن به سرطان را بیشتر می کند. بهتر است در هفته بیش از سه وعده گوشت قرمز (۳۴۰ تا ۵۰۰ گرم) مصرف نشود.




منبع:

1402/09/14
09:30:40
5.0 / 5
258
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه