مطالعات نشان می دهد؛

تزریق واکسن کووید خطر سکته مغزی را می کاهد

تزریق واکسن کووید خطر سکته مغزی را می کاهد تحقیقات جدید نشان میدهد بیماریهای شبه آنفلوانزا می توانند خطر سکته مغزی را در بزرگسالان بالا برند، اما واکسن زدن ممکنست این احتمال را، خصوصاً در افراد زیر 45 سال کم کند.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان داد که بیماریهای شبه آنفلوانزا احتمال سکته مغزی را در ماه پس از عفونت می افزایند و بالاترین خطر در بین افراد ۱۸ تا ۴۴ ساله واکسینه نشده است.
تحقیقات نشان میدهد که علل سکته مغزی در بزرگسالان جوان تر نسبت به افراد مسن تر گسترده تر است و ممکنست به راهکارهای دیگری برای پیشگیری نیاز باشد.
مطالعه جدید رابطه بین سکته مغزی، بیماریهای شبه آنفلوانزا و این که آیا واکسن ها ممکنست در پیشگیری نقش داشته باشند را مورد بررسی قرار داد. برمبنای گفته های مرکز کنترل و پیش گیری از بیماری، بیماریهای شبه آنفلوانزا بصورت تب ۳۷.۷ درجه سانتیگراد یا بالاتر، سرفه و / یا گلودرد تعریف می شوند.
«آملیا بوهم»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه کلمبیا نیویورک، اظهار داشت: «برای بزرگسالان جوان تر، ما باید عوامل خطر سکته مغزی را خارج از عوامل معمولی بررسی نماییم. عفونت ها بطور کلی می توانند خطر سکته مغزی را بالا برند و بیماریهای شبه آنفلوانزا نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ما نشان داده ایم که یکی از راه های پیش گیری از سکته، استفاده از واکسن ها است.»
محققان داده های ۳۳۱، ۸۲۸ بزرگسال ۱۸ تا ۶۵ ساله را که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ به سبب سکته مغزی در بیمارستان بستری شده بودند، تحلیل و بررسی کردند. آنها با یک گروه کنترل از افرادی که به سبب لطمه سر یا مچ پا بستری شده بودند مقایسه شدند.
محققان از سوابق پزشکی استفاده کردند تا مشخص کنند که آیا بیماران دقیقاً قبل یا در زمان بستری، بیماری مشابه آنفلوانزا داشته اند و این که آیا آنها هر نوع واکسنی را در سال قبل دریافت کرده اند یا خیر. بااینکه اطلاعاتی در مورد واکسن هایی که افراد دریافت کرده اند در دسترس نبود، شواهد نشان میدهد که بیشتر واکسن ها در بزرگسالان واکسن آنفلوانزا بوده که سالانه تزریق می شود.
به طور کلی، احتمال سکته مغزی در افرادی که در ماه پیش از بستری شدن در بیمارستان مبتلا به آنفلوانزا بودند، نسبت به افراد بدون چنین بیماری، ۳۸ درصد بیشتر بود. اما این احتمال در افرادی که در سال پیش از پذیرش واکسینه شده بودند بسیار کمتر بود. برای افرادی که واکسینه نشده بودند، احتمال سکته مغزی ۴۶ درصد بیشتر بود، در صورتیکه آنهایی که واکسینه شده بودند، ۱۱ درصد با احتمال سکته مغزی مواجه بودند.
بوهم اظهار داشت: «هر چه یک فرد بیماری شبه آنفلوانزا را در زمان نزدیک تری به زمان بستری شدن در بیمارستان تجربه کند، احتمال سکته مغزی بیشتر می شود، که نشان میدهد بیماریهای شبه آنفلوانزا به عنوان یک محرک برای سکته مغزی عمل می کنند تا یک خطر طولانی مدت.»
خطر سکته مغزی برای افراد واکسینه نشده مبتلا به بیماریهای شبه آنفلوانزا در بین گروه زیر ۴۵ سال بالاتر بود. آنها ۷۳ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی بودند در مقایسه با ۴۱ درصد افزایش احتمال سکته برای گروه واکسینه شده در همان رده سنی.
تحقیقات قبلی نشان میدهد که دریافت واکسن آنفلوانزا در هر سال می تواند به دفع بیش از ویروس آنفلوانزا کمک نماید. بوهم اظهار داشت: «خطر سکته مغزی در افرادی که هر سال واکسینه شده اند نسبت به افرادی که نخستین واکسن آنفلوانزا را امسال دریافت کرده اند بمراتب کمتر است.»


1401/04/25
20:02:18
5.0 / 5
391
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , رشد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه