گزارش عطر و تن؛

بازار داغ ذبح دام و تب کنگو

بازار داغ ذبح دام و تب کنگو عطر و تن: تب کریمه کنگو، همچون بیماریهای واگیر است که می تواند منجر به مرگ فرد مبتلا هم شود. این در حالیست که این روزها، بازار ذبح دام داغ است و همین موضوع می تواند به سرایت این بیماری دامن بزند.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، تب کریمه کنگو، همچون بیماریهای مشترک بین دام و انسان است که همیشه در ایام گرم سال، شایع می شود و راه انتقال آن نیز، اغلب بوسیله گزش کنه آلوده اتفاق می افتد. البته، یکی دیگر از راه های انتقال این بیماری، بوسیله ذبح دام است که بصورت غیر بهداشتی انجام می شود. تب کریمه کنگو اولین بار در سال ۱۹۴۴ در منطقه کریمه اوکراین و سپس در سال ۱۹۵۶ در منطقه کنگو مشاهده شد و وقتی متوجه شدند که هر دو بیماری، یک منشأ دارند و به وسیله کنه منتقل می شود، نام تب کریمه کنگو را برای آن در نظر گرفتند. این بیماری برای نخستین بار در سال ۱۳۷۸ بطور رسمی و قطعی در کشور ما تأیید و شناسایی شد. بهزاد امیری رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با عنوان این مساله که تب کریمه کنگو به طور معمول در فصل تابستان بیشتر می شود و انتظار می رود موارد ابتلاء نیز افزایش یابد، اظهار داشت: کنه ها مخزن ویروس بیماری تب کریمه کنگو هستند و این بیماری بوسیله گزش حیوانات منتقل می شود و در اثر آن می تواند به انسان نیز سرایت کند. وی با بیان این مطلب که تب کریمه کنگو اغلب افرادی را مبتلا می کند که در شغل دامداری و دامپروری و همین طور در کشتارگاه ها شاغل هستند، افزود: این بیماری می تواند در برخی از افراد بدون علامت باشد و شاید او اصلاً متوجه ابتلای خود نشود. اما، وقتی ابتلاء شدید شد، چندین دستگاه بدن درگیر می شود که با علایم خونریزی دهنده نمایان می گردد. در همین حال، محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ذبح کنندگان دام و کارگران شاغل در کشتارگاه ها و قصابی ها سفارش کرد هنگام کار از وسایل حفاظت شخصی مانند دستکش، چکمه، عینک، ماسک، روپوش یا پیش بند پلاستیکی استفاده کنند.
وی اشاره کرد: افرادی که در کشتارگاه یا قصابی کار می کنند، در صورت وجود زخم یا جراحت بر روی دست ها یا انگشتان خود از تماس با ترشحات یا لاشه دام اجتناب کنند.
سهرابی با عنوان این مطلب که مردم غالباً از محل های بدون مجوز دام زنده خریداری نموده و بصورت سنتی ذبح می کنند و این کار خطراتی را به همراه دارد، اضافه کرد: خون و ترشحات دام تا چند روز می تواند موجب انتقال بیماری شود بنابراین ذبح گوسفند در معابر، پارکینگ و حیاط منزل یک رفتار غیربهداشتی است که ممکنست موجب انتشار بیماری شود.
وی، یکی دیگر از راه های انتقال بیماری را گزش کنه عنوان نمود و اظهار داشت: ویروس این بیماری در دام هایی نظیر گاو، گوسفند و بز تظاهرات خاصی ندارد و در نتیجه از ظاهر دام نمی توان به وجود بیماری در حیوان پی برد.
به گفته سهرابی، کنه ها از خون دام مبتلا به ویروس تغذیه و خون خواری می کنند و آلوده می شوند. گزش انسان توسط کنه آلوده نیز موجب ورود عامل بیماری به خون و ابتلاء به این بیماری می شود. له کردن کنه روی پوست بدن نیز می تواند موجب ابتلاء شود.
در همین حال، مهرداد حقیقی متخصص بیماریهای عفونی، با عنوان این مطلب که تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان منتقل و از انسان به انسان دیگری قابل سرایت است، اضافه کرد: این ویروس اگر در بدن دام باشد و آن دام ذبح شود، بعد از ۲۴ ساعت بر اثر اسید داخل بدن دام از بین می رود. به همین علت است که در کشتارگاه های صنعتی، لاشه را بعد از ذبح دستکم ۲۴ ساعت نگه می دارند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متأسفانه در بعضی مناطق بلافاصله بعد از آنکه دام ذبح می شود مورد استفاده قرار می گیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را بالا می برد. وی ادامه داد: در کشتارگاه های صنعتی و مجاز، نظارت های بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده می نمایند، بدین سبب خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش می یابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه مبادرت به ذبح دام می کنند. حقیقی در ادامه اظهار نمود: به افراد سفارش می کنم باتوجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند. متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اضافه کرد: مردم باید حتما گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همین طور از خوردن جگر خام خودداری و قبل از مصرف نیز ۴۸ ساعت آنرا در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند. وی همین طور دمای بسیار بالا را در از بین بردن ویروس مؤثر دانست و اظهار داشت: بیماری، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله بعد از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد پیکر شخص می شود. در این مرحله هنوز علایم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علائمی دیگر داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد. حقیقی اضافه کرد: از زمان ورود ویروس تا وقتی علایم اصلی ظاهر می شوند به طور معمول یک تا پنج روز طول می کشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است. وی افزود: مرحله بعدی، فاز قبل از خونریزی است؛ در این مرحله احساس بی حالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده می شود. متخصص بیماریهای عفونی، فاز سوم بیماری را مرحله خونریزی دهنده اعلام نمود و اضافه کرد: در این مرحله اعضای مختلف بدن گرفتار خونریزی می شوند، شاخصهای انعقادی خون از بین می روند، اختلالات قلبی و عروقی آشکار می شوند. وی از فوت میانگین ۳ نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به این بیماری آگاهی داد که اغلب در فاز سوم ابتلاء رخ می دهد و اظهار داشت: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعفش برطرف شده و در طول چند هفته بهبود می یابد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر لزوم مراقبت و پیش گیری از ابتلاء به این بیماری، اظهار داشت: باتوجه به شروع فصل گرما و نحوه انتقال این بیماری، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت نمایند.


منبع:

1401/03/25
23:59:09
5.0 / 5
188
تگهای خبر: آلودگی , احساس , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه