مشاور عالی وزیر بهداشت:

نرخ باروری ۲ و یك دهم درصد دروغ محض است

نرخ باروری ۲ و یك دهم درصد دروغ محض است به گزارش عطر و تن مشاور عالی وزیر بهداشت اظهار داشت: نرخ باروری 2.1 درصد كاملاً دروغ است چونكه در سال 98، 157 هزار فرزند كمتر از سال 97 در كشور متولد شده است.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، محمداسماعیل اكبری مشاور عالی وزارت بهداشت و مدیر پروژه جمعیت در نشست تخصصی جمعیت اظهار داشت: هدف اصلی ما در كشور اصلاح ساختار جمعیت است و این نسبت تنها با فرزندآوری محقق می شود.
وی با اشاره به اینكه قریب به ۱۰۰ سال است كه كشورهای دنیا برای سن شغلی شهروندان خود برنامه ریزی كرده اند، گفت: یكی از این برنامه ها تعریف مهاجرت و شرایط آن است ما نیز فاكتورهای مهاجرت را تعریف كردیم اما این شاخص ها مطابق با برنامه های غربی است و نتیجه آن سبب افزایش مهاجرت جوانان از كشور شده است. بطوریكه هم اكنون شاهد جمعیت ۶۰ درصدی نیروی كار در خیلی از كشورها و بهبود وضعیت اقتصادی آنها هستیم.
اكبری با اشاره به اینكه اعلام نیاز به تولد ۴ فرزند در خانواده ها و اعطای طرح های تشویقی لازم است گفت: هم اكنون حدود ۵ سال طول می كشد تا یك زوج فرزند بیاورند، ما برمبنای یك برنامه مدون و بین المللی به وضعیت خطرناك كنونی در حوزه جمعیت رسیده ایم و برای بهبود این وضعیت نیاز داریم تا هر خانوار ۴ فرزند بیاورند.
وی اضافه كرد: آمارهای نرخ باروری كشور كه ۱.۸ درصد اعلام شده حقیقی نیست بعنوان مثال در استان گیلان در بعضی مناطق نرخ باروری ۲ درصد و در بعضی مناطق ۷ دهم درصد است و این به معنای نابودی بخش زیادی از گیلك كشور در دهه های آینده است.
اكبری اضافه كرد: بنده برای نخستین بار با توزیع اقلام ممانعت از حاملگی در مراكز درمانی مخالفت كردم و به این علت از من شكایت هایی شد. سال ۹۵ نیز نرخ باروری ۲.۱ درصد اعلام گردید اما بررسی ها نشان داد كه این ارقام مشكوك است و پس از آن كه از وجود دستكاری در ارقام اطلاع دادیم شاهد جنجال های فراوان بودیم.
وی گفت: تا امروز كمتر از ۶۰ درصد سیاست های جمعیتی را تغییر داده ایم، این در حالی است علم و توان تغییر صددرصدی آنرا داریم اما هنوز موفق به این امر نشده ایم. بنده یقین دارم كه برای كاهش جمعیت كشور در سال های گذشته برنامه ریزی خارجی انجام شده است.
مشاور عالی وزیر بهداشت در حوزه جمعیت اضافه كرد: نرخ رشد جمعیت یك عدد غیرحقیقی است و اهمیت آن زمانی است كه جمعیت پایه كشور رشد داشته باشد نه جمعیت سالمند چونكه در این صورت باید دو برابر هزینه های فرزندآوری را صرف نگهداری از سالمندان نماییم.
اكبری گفت: بزرگترین خطای انجام شده در مساله كنترل جمعیت سكوت سیاستگذاران بود و باید این واقعیت را بپذیریم كه تا چندین دهه آینده جزو چهار كشور پیر جهان خواهیم بود.
وی اشاره كرد: تنها یك اتفاق می تواند این خطر بزرگ را دفع كند و آن افزایش فرزندآوری در كشور است. امروز به صورت محكم اعلام می كنم كه نرخ باروری ۲.۱ درصد كاملاً دروغ است چونكه در سال ۹۸، ۱۵۷ هزار فرزند كمتر از سال ۹۷ در كشور متولد شده است.
وی اشاره كرد: بعلاوه در بحث های جمعیتی موضوعات دیگری وجود دارد و آن است كه حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد دختران كشور ازدواج می كنند و باقی ممكنست ازدواج نكنند. همین طور تمامی زوج ها نیز به صورت قطعی فرزند نمی آورند بنا بر این برای نجات كشور و افزایش نرخ باروری نیاز به تولد ۴ فرزند در هر خانوار داریم.
وی گفت: خیلی از كشورهای جهان مشوق های مالی و مادی فراوانی را به خانواده های پرجمعیت و دارای ۴ فرزند اعطا می كنند و این امر باید در دستور كار برنامه های ما نیز قرار گیرد.
اكبری با اشاره به اینكه برای تأثیرگذاری در حوزه جمعیت باید به ۴ ساختار دقت كنیم، بیان كرد: یكی از این ساختارها، ساختار حاكمیتی است كه شامل بیت مقام معظم رهبری، مجلس، قوه قضائیه، صدا و سیما و دیگر ساختارهای در رابطه با حاكمیت است، موضوع دیگر ساختارهای حكومتی مشتمل بر تمامی وزارتخانه هاست.
مشاور عالی وزیر بهداشت در حوزه جمعیت اظهار داشت: موضوع دیگر ساختارهای متولی همچون وزارت بهداشت و وزارت رفاه است. متأسفانه در ساختار كاری كشور ما اولویت برای استخدام نیروهای مجرد و زنان بدون فرزند نسبت به استخدام متأهلین و مادران بیشتر است و این موضوعی است كه تأثیر مستقیم بر فرزندآوری خانواده ها می گذارد.
وی بیان كرد: چهارمین ساختار مردم هستند كه باید تمركز اصلی خودرا بر روی آنها و فرهنگ سازی بگذاریم. متأسفانه اعلام می شود مردم به سبب شرایط اقتصادی قصد فرزندآوری ندارند اما این كاری است كه ما كرده ایم و دلیل اصلی آن تغییر سبك زندگی مردم است.
اكبری اشاره كرد: مطالعات نشان می دهد كه ازدواج و فرزندآوری در قشر متوسط یا ضعیف جامعه بیشتر از قشر مرفه است و در نتیجه علت اصلی عدم فرزندآوری تغییر سبك زندگی است نه مشكلات اقتصادی.
مشاور عالی وزیر بهداشت در حوزه جمعیت اشاره كرد: بنده به ازدواج زیر ۲۰ سال دختران و تشكیل خانواده زودهنگام پسران هم تاكید داشتم و این همان سبك زندگی است كه در دهه های قبل در كشور وجود داشت.
وی درانتها اشاره كرد: كاهش فرزندآوری در كشور نتیجه سیاستگذاری های غلط است و این سیاستگذاری ها باید به سمت مردم حركت نماید، افرادی كه در انتخابات مجلس با هزینه های بالا در حال تبلیغ هستند هیچ كاری برای حوزه جمعیت در خانه ملت نخواهند كرد. امروزه اگر می خواهیم برای حوزه جمعیت در كشور كار نماییم باید بسیجی وار عمل نماییم و با روند كنونی مسائل حل نخواهد شد.


منبع:

1398/11/15
22:32:47
5.0 / 5
4186
تگهای خبر: بهداشت , تولد , درمان , رشد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه