مهر بررسی می كند؛

پشت پرده باز شدن مسیر عرضه قلیان

پشت پرده باز شدن مسیر عرضه قلیان به گزارش عطر و تن بررسی ها نشان داده است كه عوارض مصرف قلیان به مراتب وخیم تر از دود سیگار است و این در شرایطی است كه كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، به دنبال تسهیل عرضه قلیان در اماكن عمومی است.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، مبحث استفاده از قلیان در اماكن عمومی همچون در قهوه خانه ها و سفره خانه های سنتی، به چالشی میان وزارت بهداشت و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبدیل گشته است. به رغم وجود قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانیات، چند سالی است كه مصوب شده است. با این وجود، مشكل ممنوعیت قلیان در قهوه خانه ها هنوز حل نشده و در كنار آن، شاهد عرضه قلیان در سفره خانه های سنتی و اماكن دیگر هم هستیم.
چندی قبل بود كه كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، مصوب كرد قهوه خانه ها، پایانه های مسافربری و برخی كافه ها از قانون ممنوعیت مصرف قلیان و سیگار در اماكن عمومی مستثنی شوند كه در شورای نگهبان رد شد. اما، حسین مقصودی عضو كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، با اشاره به بررسی طرح استفساریه تبصره ۱ ماده ۱۳ قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانیات كه از شورای نگهبان اعاده شده است، اظهار داشت: در صورت اعمال محدودیت های زیاد در استعمال دخانیات، شاهد افزایش قهوه خانه های بدون مجوز خواهیم بود و امكان نظارت بر این اماكن وجود ندارد. ضمن آنكه مالیات، آّب و برق تجاری، عوارض شهرداری و...، از این واحد ها دریافت نمی گردد و عملا بخش عمومی از فعالیت آنها متضرر می شود، بنابراین باید قانون به نحوی باشد كه این اتفاقات رخ ندهد.
وی با عنوان این مطلب كه در صورت تعطیلی قهوه خانه ها ۴۲۰ هزار شغل رسمی مستقیم از بین می رود، اضافه كرد: بر همین اساس، مقرر شد امكان مصرف قلیان و دخانیات در قهوه خانه ها و قلیان سراها وجود داشته باشد، اما این اماكن حق ندارند غذا سرو كنند.
چنین تصمیمی با واكنش وزارت بهداشت مواجه گردید. به صورتی كه بهزاد ولی زاده رئیس دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، با انتقاد شدید از چنین تصمیمی در كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، به خبرنگار مهر، اظهار داشت: از نظر وزارت بهداشت، چنین تصمیمی جای اشكال دارد. از همان ابتدا، قرار بود كه مبحث در كمیسیون بهداشت و درمان و كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، به صورت مشترك بررسی شود. نه اینكه فقط یك كمیسیون به این مورد ورود كند.
وی با اشاره به حضور نماینده وزارت بهداشت در جلسه كمیسیون شوراها، اضافه كرد: بنده در این نشست حضور داشتم و مخالفت وزارت بهداشت با چنین تصمیمی را اعلام كردم.
ولی زاده تصریح كرد: چنین تصمیمات و قانونی كردن عرضه مواد دخانی، مغایر با سیاست های سلامت است.
رئیس دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، با اشاره به قانونی كه در سال ۱۳۸۵ وضع شده است، اظهار داشت: بر طبق این قانون، تمامی اماكن عرضه مواد دخانی بعنوان اماكن عمومی تلقی شده كه لیست بلند بالایی از این اماكن كه استعمال دخانیات در آن مكان ها ممنوع گردید، آمده است.
ولی زاده افزود: حالا پس از گذشت چند سال می خواهیم بگوییم كه اماكن مدنظر كمیسیون شوراها جزو اماكن عمومی نیستند. در حالیكه تمامی كشورها به این سمت می روند كه عرضه دخانیات در مكان های عمومی به صفر برسد.
وی اضافه كرد: حالا ما می خواهیم قانونی وضع نماییم كه تسهیل كننده عرضه دخانیات در اماكن عمومی شود. رئیس دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت با اشاره به بیماری های ناشی از مصرف مواد دخانی در كشور، اظهار داشت: سالانه ۶۰ هزار نفر به علت مصرف دخانیات، جان خویش را از دست می دهند و نزدیك به ۳۰ هزار میلیارد تومان، هزینه برای نظام سلامت به بار می آورد. وی با عنوان این مطلب كه ۷۰ هزار میلیارد تومان ضرر اقتصادی مصرف دخانیات در كشور است، افزود: هزینه ای كه مصرف مواد دخانی به دولت تحمیل می كند، بیشتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است. ولی زاده با اشاره به مبحث بیكاری قهوه خانه داران، اظهار داشت: نباید به خاطر عده ای قلیل و سودجویانی كه به تبعات این قبیل تصمیمات نمی اندیشند، كاری نماییم كه مصرف مواد دخانی در اماكن عمومی تسهیل شود. رئیس دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، با اشاره به مبحث اشتغال قهوه خانه داران، اضافه كرد: وزارت بهداشت به جهت اینكه افراد شاغل در این مكان ها فعلا گرفتار مشكل نشوند، قرار شد آن دسته از قهوه خانه هایی كه پیش از تصویب قانون فعالیت داشتند، به كار خود ادامه دهند و ممنوعیت مصرف قلیان در این قهوه خانه برای آخرین مرحله اجرا شود. به صورتی كه فرصت تغییر شغل برای آنها فراهم باشد. ضمن اینكه از وزارت كشور خواسته ایم تسهیلات جایگزینی شغل را برای این قهوه خانه ها ایجاد كند. وی با عنوان این مطلب كه چطور می توانیم با قانونی موافقت نماییم كه بار تحمیلی دولت را اضافه كند، در حالیكه مغایر با سیاست های ابلاغی حوزه سلامت است، اظهار داشت: وقتی به سطح شهر می رویم، می بینیم كه روز به روز به تعداد كافه قلیان ها، قلیان سراها و انواع و اقسام مكان ها برای عرضه قلیان افزوده می شود. ولی زاده تصریح كرد: وزارت بهداشت با هر چرخه ای كه بخواهد روال قانونی عرضه قلیان را تسهیل كند، مخالف است. رئیس دبیرخانه ستاد كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، با اشاره به این مطلب كه ایران بعنوان رئیس كنفرانس نهم كنوانسیون دخانیات در سال آینده میزبان ۱۸۱ كشور جهان خواهد بود، اضافه كرد: وقتی مقرر است كشور ما میزبان چنین اجلاس مهمی باشد، این قبیل تصمیم ها منجر به جوسازی ضد ایران خواهد شد و می تواند صدمه زیادی به میزبانی كشورمان وارد كند. در واقع، این قبیل تصمیمات نادرست، به لحاظ بین المللی به ضرر كشور ما خواهد بود. ولی زاده با اشاره به تحریم های دارویی و غذایی ضد كشورمان، اظهار داشت: متاسفانه در شرایط تحریم ها، مشاهده می نماییم كه به راحتی صنعت دخانیات را در كشورمان راه اندازی می كنند.

1398/09/13
15:47:00
5.0 / 5
4485
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه