برنامه های جشنواره كتاب خوانی رضوی اعلام گردید

برنامه های جشنواره كتاب خوانی رضوی اعلام گردید عطر و تن: دبیر جشنواره كتاب خوانی رضوی با عرضه توضیحاتی درباره این جشنواره از افزایش ۳۲ درصدی شركت كنندگان اطلاع داد.



به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، نشست خبری هشتمین دوره «جشنواره كتابخوانی رضوی» امروز (سه شنبه، ششم شهریورماه) در نهاد كتابخانه های عمومی كشور برگزار گردید.

در ابتدای این نشست مهدی رمضانی -معاون توسعه كتابخانه های نهاد كتابخانه های عمومی و دبیر جشنواره- اظهار نمود: نهاد كتابخانه های عمومی سومین سالی است كه متولی برگزاری این جشنواره است كه به نام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است. روند اختتامیه های استانی این جشنواره از روز گذشته (دوشنبه پنجم شهریورماه) شروع شده و تا عید غدیر خم ادامه خواهد داشت. در دوره ششم كه نخستین سالی بود كه نهاد كتابخانه ها این جشنواره را برگزار می كرد حدود ۲۳۸ هزار نفر در جشنواره كتاب خوانی رضوی شركت كردند. در دوره هفتم هم ۶۴۸ هزار و ۲۲۸ نفر در جشنواره شركت كردند. امسال هم با رشد ۳۲ درصدی مواجه شدیم و حدود ۸۹۵ هزار نفر در این جشنواره شركت كرده اند كه این مورد برای ما مغتنم و نویدبخش است.

او اضافه كرد: این جشنواره در یك پهنای جغرافیایی وسیع انجام می گردد و هزاران نفر درگیر این مسابقه شدند كه امیدواریم این اتفاق منشأ تحول باشد و دغدغه رهبری را در امر كتاب خوانی تا حدودی برطرف كند. از میان بیش از ۷۰۰ عنوان كتاب هفت كتاب برای جشنواره انتخاب گردید كه عبارتند از «مهمان خراسان» نوشته سعید بیابانكی، «مژده گل» از محمود پوروهاب، «كاش تو را می دیدم» و «مسافر هشتم» از مژگان شیخی، «مهر ولایت در آسمان ایران» نوشته علی كریمی جهرمی، «ماه هشتم» از مهدی غلامعلی و «به سپیدی یك رویا» از حسن غلامی. برای حضرت شاهچراغ (ع) نتوانستیم كتابی را انتخاب نماییم چونكه كتابی در این زمینه وجود نداشت و از ناشران و نویسنده ها خواهشمندیم در این زمینه مبادرت به تولید محتوا كنند.

رمضانی سپس افزود: امسال تلاشمان این بود سوالات به نحوی طرح شوند كه قابلیت طرح عمومی در جامعه داشته باشند. هفت سری سوال از هر كتاب طرح شد تا به فرایند صحیح برگزاری جشنواره خدشه وارد نكند. كل قرائت پاسخنامه ها به صورت الكترونیكی برگزار گردید تا سرعت در كارها افزایش پیدا كند و كسی نتواند به صورت سلیقه ای عمل كند. امسال از مجوز كپی كردن پاسخنامه ها جلوگیری به عمل آمد تا آمارسازی صورت نگیرد. بخش ویژه جشنواره ما بریل سازی و گویاسازی كتاب برای نابینایان بود كه امسال حدود ۲۰۰ كتاب به بریل تبدیل شد و كتاب های صوتی در سایت بارگذاری شد.

او تصریح كرد: امسال سعی كردیم با عنایت به فشار اقتصادی كه وجود داشت نهایت صرفه جویی و هم افزایی مشاركت دستگاه ها را برای كاهش هزینه ها داشته باشیم، هر چند معتقدیم هر چه هزینه در بخش فرهنگی صورت گیرد هدر نرفته است. امسال با عنایت به گستردگی جشنواره نیاز به همكاری همه نهادها وجود داشت. حدود ۴۰۰ دستگاه در امر ترویج كتاب خوانی با ما همكاری داشتند و مدیران نهاد كتابخانه های عمومی در استان ها بعنوان دبیر جشنواره در همان استان انتخاب شدند.

سپس ناصری - مدیر روابط عمومی نهاد كتابخانه های عمومی- اظهار نمود: برای تبلیغ و ترویج جشنواره كتابخانه رضوی از شخصیت های فرهنگی و گروه های مرجع استفاده كردیم. اقدام دیگری كه برای این مورد انجام شد هم افزایی و مشاركت سایر دستگاه ها و رسانه ها در جهت جلب مشاركت همچون تولیدات تصویری اعم از فیلم و پویانمایی را داشتیم. امسال حدود ۴۰ دقیقه پویانمایی تولید شد كه عموما از رسانه ملی منتشر گردید. در این دوره هم حركت منسجم تری درباره مستندسازی انجام شد. تولید محتوا در قالب خبر و گفت وگو در رسانه ها داشتیم كه مجموعا بیش از ۲۸۰ اثر تولید شد. از ظرفیت های پیام رسان های داخلی هم در این زمینه استفاده كردیم. همینطور حدود ۴۹ عنوان تولیدات تبلیغاتی در قالب پوستر، اینفوگرافی و دفترچه داشتیم.

در ادامه نشست مهدی رمضانی درباره فرایند داوری و اعلام نتایج توضیحاتی را عرضه كرد و سپس آمار و ارقام شركت كننده ها را به این شرح اعلام نمود:

در بخش مكتوب مجموعا ۵۳۰ هزار و ۶۸۶ نفر شركت كردند؛ ۱۴۵ هزار و ۲۵۴ نفر در بخش نقاشی، ۱۲۷ هزار و ۵۲۷ نفر در بخش نوجوان، ۲۵۷ هزار و ۹۰۵ نفر در بخش بزرگسال كه شامل ۱۴۲ هزار و ۱۷ خانواده است.

۳۲ هزار و ۸۰۹ نفر در بخش اینترنتی شركت كردند؛ ۴۲۶۱ نفر در بخش نقاشی، ۹۴ هزار و ۸۰۴ نفر در بخش پویش مجازی، ۴۷ هزار و ۶۱ نفر در بخش نوجوان و ۲۶ هزار و ۸۴۳ نفر در بخش بزرگسال، شامل ۸۶۵۱ خانواده است.

او درباره نحوه تقدیر از برگزیدگان اعلام نمود: برگزیده ها در سه سطح ملی، استانی و كتابخانه ای تقدیر می شوند. مراسم تقدیر ملی در تهران روز ۱۷ شهریورماه در مجتمع سرچشمه با حضور ۸۰ برگزیده ملی و هشت خانواده برگزار می گردد. در استان هایمان هم روند اختتامیه ها ادامه دارد كه در هر استان ۱۷ جایزه توزیع می گردد. تجلیل ویژه ای هم برای شهرستان ها در نظر گرفتیم كه حدود ۱۵۰۰ جایزه در نظر گرفته شده است. برای هر كتابخانه هم ۱۲ جایزه به صورت میانگین در نظر گرفتیم.

دبیر جشنواره كتابخوانی رضوی سپس با بیان آمادگی برای همكاری با نهادهای دیگر بیان كرد: اگر كارها به صورت الكترونیكی صورت گیرد هزینه عجیب و غریبی به هیچ نهادی تحمیل نمی گردد. ما دنبال برندكردن خود نیستیم و حاضریم برای گسترش كتاب و كتاب خوانی تجارب مان را در اختیار نهادهای دیگر بگذاریم.

او همینطور درباره بخش بین الملل توضیح داد: ما با همكاری جامعة المصطفی العالمیه منابع و سوالات را به زبان های عربی و انگلیسی ترجمه می نماییم و در اختیار دانش آموختگان این نهاد قرار می دهیم تا از ظرفیت آن ها استفاده نماییم. امسال حدود ۳۰۰۰ نفر در این بخش شركت كردند كه مراسم اختتامیه توسط نهاد جامعة المصطفی به صورت جداگانه برگزار می شود.

رمضانی همینطور درباره میزان جایزه ها اظهار نمود: در فراخوان مان برای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان در بخش ملی در نظر گرفته بودیم كه این هزینه به ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا كرده اما خانواده ها تغییری نداشتند. خانواده ها در چهار گروه تجلیل می شوند؛ خانواده های دونفره ۵۰۰ هزار تومان، سه نفره ۷۵۰ هزار تومان، چهارنفره یك میلیون تومان و خانواده های پنج نفره یك میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تا یك و نیم میلیون.




1397/06/06
14:13:05
5.0 / 5
4716
تگهای خبر: جایزه , جشن , جشنواره , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه