مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

یك نفر از هر پنج ایرانی فشارخون بالا دارد

یك نفر از هر پنج ایرانی فشارخون بالا دارد عطر و تن: مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشور اظهار داشت: در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله كشور ۱۹ درصد فشارخون بالا وجود دارد یعنی از هر پنج ایرانی، یك نفر فشارخون بالا است.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، زهرا عبدالهی، مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكی در سفر به شهرستان اردل در شهر كرد و جلسه ای مشترك با سرپرست و كارشناسان شبكه بهداشت و درمان این شهرستان تصریح كرد: ۷۰ درصد علت مرگ و میر در دنیا بیماری های غیر واگیر است. دكتر عبداللهی اضافه كرد: ۸۸ درصد مردم ریسك فاكتور تغذیه ناسالم را دارند كه روند هشداردهنده بیماری غیر واگیردار و اضافه وزن را به دنبال دارد به صورتی كه در سال ۱۳۹۰ مهم ترین علت ۳۸۰ هزار مرگ ثبت شده در كشور مربوط به مرگ و میر به علت بیماری های قلبی و عروقی است. وی با اشاره به اینكه روغن، قند و شكر بالاتر از حد لازم در كشور مصرف شده و مصرف میوه، سبزی، شیر و لبنیات كمتر از نیاز هر فرد است اضافه كرد: نتیجه این تغذیه، شیوع اضافه وزن و چاقی در كشور است؛ به صورتی كه در قشر جوان كشور هم ۵۰ درصد از گروه ها دچار اضافه وزن و چاقی هستند. دكتر عبدالهی با اشاره به آمار بالای مصرف نمك در كشورمان از سرانه مصرف نمك در ایران انتقاد نمود و اضافه كرد: متأسفانه در ایران دو برابر مصرف جهانی نمك مصرف می گردد. وی مهمترین منبع دریافت نمك را نان و پنیر دانست و تصریح كرد: باید الگوی غذایی روزانه به گونه ای باشد كه بیش از پنج گرم نمك مصرف نشود حال آنكه فقط در هر قرص نان سه گرم نمك موجود است. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اضافه كرد: ۵۴ درصد نمك دریافتی مردم در هنگام طبخ است كه باید بر مبنای الگوهای غذایی مصرف كمتری داشته باشد. دكترعبدالهی اظهار داشت: در كشور ما مردم شیر و لبنیات كم مصرف می كنند ولی سرانه مصرف نوشابه های گازدار ۴۲ لیتر در سال است كه مهم ترین مضرات آن اختلال در جذب كلسیم است كه همین اختلال، یك ریسك فاكتور مهم برای بیماری های قلبی عروقی و سرطان است. مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همینطور با اشاره به مطالعات سبد غذایی انجام شده در سال ۹۱، تصریح كرد: بر طبق این مطالعات، سرانه مصرف نان و برنج پنج درصد، روغن ۲۰ درصد و قند و شكر هم ۳۸ درصد بیشتر از مقادیر سفارش شده در سبد غذایی مطلوب است. دكترعبداللهی افزود: مصرف حبوبات ۳۰ درصد، شیر و لبنیات ۲۵ درصد، تخم مرغ ۲۰ درصد و سبزی و میوه هم ۲۵ درصد كمتر از میزان سفارش شده است. مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، راشیتیسم در كودكان، افزایش مبتلا شدن به آسم و دیابت نوع ۲ را همچون نتایج كمبود ویتامین در بدن دانست و افزود: علاوه بر مصرف محصولات غذایی غنی شده با ویتامین، سه تا چهار بار در هفته هم استفاده از نور مسقیم آفتاب به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه برای بدن لازم است. وی ادامه داد: كمبود ویتامین D نتایج بسیاری را دارد و هم اكنون مشكل كمبود ویتامین D را در كشور داریم و در این راستا برنامه ملی غنی سازی آرد با ویتامین D در كشور در حال انجام و در دستور كار است. او همینطور تصریح كرد: برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیك هم در كشور اجرا می گردد. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ۳۰ دقیقه پیاده روی و حداقل ۲ واحد میوه و ۳ واحد صیفی جات را در روز ضروری دانست و اظهار داشت: مصرف میوه و سبزی در كشور حدود ۱۲ درصد است. گفتنی است، در ابتدای این جلسه اسماعیل امیدی سرپرست شبكه بهداشت و درمان شهرستان اردل به بیان اقدامات انجام شده در حوزه ی بهبود تغذیه در شهرستان اردل پرداخت و تصریح كرد: طبق پژوهشهای صورت گرفته بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت و اضافه وزن شیوع بیشتری در میان مردم دارند و ۶۴ درصد زنان و ۵۴ درصد مردان كشور چاق هستند.

1397/05/21
13:41:56
5.0 / 5
4647
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه