مدیركل دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت عنوان كرد؛

ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار شغل با اجرای طرح مراقبت پرستاری در منزل

ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار شغل با اجرای طرح مراقبت پرستاری در منزل عطر و تن: مدیركل دفتر ارتقاء سلامت و خدمات بالینی و پرستاری وزارت بهداشت، اظهار داشت: طرح مراقبت در منزل ظرفیت تولید ۱۰۰هزار شغل را دارد.



به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، احمد نجاتیان، اظهارداشت: با عنایت به تغییر نگاهی كه امروز در روند بیماری ها اتفاق افتاده و بیماران نیازمند درمان طولانی مدت و مزمن هستند. گرایش نظام های سلامت به این سمت است كه بیمار هر چه كمتر در بیمارستان بستری باشد. به این مفهوم كه بعد از روند درمانی مورد نیاز در بیمارستان، از بیمارستان مرخص و ادامه مراقبت های حرفه ای در منزل صورت پذیرد.
وی، گریزی به تاریخچه هوم كرم (مراكز عرضه مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل) زد و اضافه كرد: دستورالعمل هوم كر نخستین بار در سال ۷۸ ارائه شد كه در دو سال قبل بازبینی و در اولویت نظام سلامت قرار گرفت.
نجاتیان با اشاره به اینكه در این طرح پرستاران حرفه ای و كمك پرستاران، خدمات مشاوره ای و مراقبتی را در منزل به بیماران با شرایط خاص ارائه می دهند. یعنی همان خدماتی كه در بیمارستان قابل ارائه هست به منزل منتقل می گردد.
مدیركل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: این طرح قبل از این به این شكل بود كه هزینه خدمات در منزل توسط مردم و در واقع بیماران پرداخت می شد اما با تصویب شورای عالی بیمه قرار شد از این پس خدماتی كه مردم از پرستاران و گروه های حرفه ای می گیرند تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وی در مورد اجرای آزمایشی پوشش بیمه ای مراقبت های پرستاری در منزل، اظهار داشت: به جهت اینكه اجرای این طرح بسیار گسترده است. و باید زوایای آن را كاملا ببینیم. با اجرای آزمایشی آن در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و همدان و روتد بررسی آن در زمان اجرا انشالله برای پوشش همگانی برنامه ریزی می نماییم.
نجاتیان اضافه كرد: در اجرای آزمایشی این طرح كه در یك فرایند شش ماه انجام میشه ابتدا بیماریهای مزمن قلب، سكته های مغزی، سرطان ها و نوزادان بعنوان بیماری های منتخب انتخاب شدند.
وی افزود: برای هر كدام از این بیماریها بسته های ویژه خدمات استاندار تعریف می گردد و انشالله كار گروه كشوری اجرای این طرح هم هفته آینده تشیكل جلسه خواهد داد و احیانا از حدود یكماه آینده بستر برای اجرای آن فراهم می گردد.
مدیركل دفتر ارتقای سلامت پرستاری وزارت بهداشت، اظهار داشت: خدمات مراقبت در منزل از مسایلی مانند پانسمان، تزریقات، كنترل علام حیاتی، كنترل زخم بستر و دیابت شروع می گردد تا خدمات تخصصی مثل ICU كه می توانیم امروز با استفاده از تكنولوزی و پرستاران صاحب صلاحیت انجام می گیرد.
نجاتیان با اشاره به اینكه با برنامه ریزی معاونت پرستاری كلیه خدمات پرستاری در منزل ساماندهی می گردد و با استفاده از مراكز ارائه مشاوره و مراقبت های پرستاری در منزل كه دارای صلاحیت هستند و مجوز آنها توسط دانشگاههای علوم پزشكی صادر شده انجام می پزیرد. ازاین رو مراكز خدماتی كه امروز به صورت غیر مجاز مبادرت به ارائه خدمات پرستاری در منرل می كنند. مورد تایید وزارت بهداشت نیستند.
وی با اشاره به اینكه تا كنون برای ۷۵۰ مركز مجوز فعالیت صادر شده، اضافه كرد: صدور مجوز ۳۵۰ مركز مراقبت های پرستاری در منزل هم در دستور كار است و پیش بینی ما این است كه تا آخر برنامه ششم توسعه به ۱۸۰۰ مركز افزایش یابد. لیست مراكز داری مجوز هم بر روی خروجی پایگاه های اطلاع رسانی دانشگاههای علوم پزشكی قرار گرفته است كه مردم از ابن طریق می توانند خدمات خویش را. از مراكز قانونی و دارای صلاحیت بگیرند.

مدیركل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به مزایای این طرح برای نظام سلامت و مردم، اظهار داشت: با اجرای موفق این طرح كار آفرینی گستره ای دارد و به دنبال آن ۱۰۰ هزار شغل تولید خواهد شد.
وی در مورد تعرفه خدمات پرستاری در منزل، اظهار داشت: تا سال قبل تعرفه ای در این خصوص وجود نداشت كه سبب پراكندگی و و بی قانونی در این خصوص شده بود كه با تدبیر دولت سال قبل تعرفه خدمات پرستاری در منزل تعریف شد و با اینكه این تعرفه نسبت به رقم های پیشنهادی ما كمتر بود اما برای نخستین بار و با عنایت به ملاحظات كشورتعیین و تصویب گردید. با اینكه از نظر ما این تعرفه در شهرهای كوچك مناسب می باشد. اما در شهرهای بزگ همچون تهران نقدهایی به آن وارد است. با این وجود این تعرفه در حال بازبینی است و امسال هم در دستور كار دولت قرار دارد.
نجاتیان از همكاری بیمه ها در این طرح تشكر كرد و اظهار داشت: اجرای این طرح در دراز مدت علاوه بر هزینه مردم، هزینه بیمه ها را هم كاهش خواهد داد.
وی خاطرنشان كرد: تمام مراكزی كه مجوز عرضه مشاوره و خدمات بالینی و پرستاری در منزل دارند خصوصی هستند و نطارت بر آنها با استفاده از دانشگاه های علوم پزشكی، نظام پزشكی، نظام پرستاری و انجمن حرفه ای كه از بین خود این مراكز اجاد میشود اعمال خواهد شد
مدیركل دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت اضافه كرد: برنامه ریزی شده كه روند صدور پروانه این مراكز را تسهیل نماییم و این فرصت خوبی است كه افرادی كه در این حوزه فعایت دارند اقدام نمایند. همینطور در این خصوص تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده كه افراد علاقمند میتوانتد با رجوع به سامانه كارا و عرضه طرح این تسهیلات را دریافت نمایند.
وی در انتها اضافه كرد: مجوز این مراكز دو نوع است. بطور قطع مسئول فنی باید پرستار و دارای ۵ سال سابقه كار باشد و همكاران پزشك هم می توانند مجوز خدمات بالینی را بگیرند و خدمات مشابه را ارائه دهند.

1397/04/23
23:47:24
5.0 / 5
4801
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه