سه كتاب علمی منتشر گردید

سه كتاب علمی منتشر گردید عطر و تن: سه كتاب «یك رویا و دو بستر: تنش زدایی از دانشگاه و علوم انسانی»، «گره گشایی به شیوه فیلسوفان و مهندسان» و «دانشگاه نخبه، دانشگاه توده» انتشار یافته است.



به گزارش عطر و تن به نقل از ایسنا، كتاب «یك رویا و دو بستر: تنش زدایی از دانشگاه و علوم انسانی» نوشته خسرو باقری در ۳۴۲ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۷ هزار تومان انتشار یافته است.

در معرفی پشت جلد كتاب نوشته شده است: «كتاب حاضر، به صورت معكوس یعنی «یك رویا و دو بستر» به كار رفته است. منظور از این تعبیر، آن است كه در دانشگاه ایران، یك رویا وجود دارد و آن، نیل به دانشگاهی تراز و مطلوب است، اما این رویا در دو بستر و دو مسیر متفاوت حركت می كند؛ یك بستر و مسیر برای نیل به دانشگاه تراز، توسل شتاب زده و تقلید از دانشگاه مدرن، بخصوص در شكل های معاصرتر آن است. بستر و مسیر دوم، در تكاپوی فراهم كردن دانشگاه اسلامی است. دانشگاه اسلامی، نخست بیشتر با تاكید بر منش و رفتار افراد در دانشگاه و سپس با تاكید مشابه بر فكر و اندیشه اسلامی، كه در قالب آموزش معارف اسلامی آشكار شد و سرانجام در ایده علم دینی و اسلامی كردن محتوای علوم انسانی دانشگاهی، مطرح شده است. در اثر حاضر، نظر بر این است كه در هر دو بستر، رویای دانشگاه تراز، رویایی آشفته است. هم سراسیمگی بستر نخست در شبیه شدن به دانشگاه مدرن، جای چند و چون دارد و هم سرسپردگی به دانشگاه اسلامی، درخور نقدهای فراوان است.



دیگر كتاب تازه منتشرشده «گره گشایی به شیوه فیلسوفان و مهندسان» (مجموعه مقالاتی در باب علم و تكنولوژی و سیاست گذاری) نوشته علی پایا است كه در ۴۹۶ صفحه با شمارگان ۱۲۰۰ نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان انتشار یافته است.

در معرفی این كتاب هم آمده است: مقاله های گردآوری شده در این مجموعه، در سال های دور و نزدیك نوشته شده اند و به اعتبار محتوایشان ذیل سه عنوان كلی «علم و اندیشه نقاد»، «تكنولوژی» و «سیاست گذاری» قرار گرفته اند. برای كتاب، عنوان كلی «به شیوه فیلسوفان و مهندسان» در نظر گرفته شد. واژه فیلسوفان در این عنوان، ناظر به معنای فراگیر اصطلاح «فلسفه» است كه شامل همه علوم و همه فلسفه ها می گردد. فراموش نكنیم كه تا اواخر قرن نوزدهم و تا زمانی كه ویلیام هیول، فیلسوف علم انگلیسی، واژه «دانشمند» را پیشنهاد نكرده بود، از دانشمندان با نام «فیلسوفان طبیعی» یاد می شد. واژه «مهندسان» هم ناظر به همه انواع تكاپوهای تكنولوژیك است.


«دانشگاه نخبه، دانشگاه توده» نوشته مرتضی مردیها و محبوبه پاك نیا هم در ۳۷۵ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۷ هزار تومان به چاپ رسیده است.

درباره این كتاب هم آمده است: «موضوع عمده این كتاب كمیت و كیفیت در آموزش عالی است؛ دوگانه ای كه از یك سو به نظر می رسد انتخاب میان آن ها ناگزیر است و از جانب دیگر چه بسا نتوان هیچ كدام را به نفع دیگری فروگذارد. این انتقاد به صورت عام مطرح بوده است كه كمیت در حال افزایش، از ابتدا كه تقاضای ورود به آموزش عالی صورت می گیرد، تا بعد از حضور دانشجویان در دانشگاه، در سطوح اولیه، و بعد از آن در دوره های عالی تر، و سپس در حیطه دانش آموختگانی كه در جست وجوی اشتغال هستند، بحران های متعددی به وجود آورده است. اما برخلاف آن چه گاه پنداشته می شود، این یك انتخاب كمابیش آزاد نبوده است كه به تصمیم گیری نادرست سیاست گذاران یا به تمایل ناصحیح جامعه نسبت داده شود.

بنابراین، راه حل آسانی ندارد كه یك بار برای همیشه مشكل را حل كند. چنین می نماید كه كشورهای در حال توسعه، حتی اگر نظریه و روش مسلط نوسازی را قابل نقد بدانند، و حتی اگر به شیوه های ویژه ای در مسیر توسعه معتقد باشند، از عرضه انبوه آموزش ناگزیرند؛ زیرا نوسازی، در هر روایت متصور یا ممكن یا موجود از آن، از منظر پیشرفت دانش فنی، محتاج تربیت نیروی انسانی متخصص و دانشمند است، و از منظر پیشرفت دانش عمومی، نیازمند تربیت شهروند فرهیخته و جامعه پذیر است، و این هر دو در گرو توسعه آموزش اولیه، متوسطه و عالی است.



این كتاب ها از جانب پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتشار یافته است.




1396/12/09
14:25:16
5.0 / 5
4596
تگهای خبر: كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه