سونوگرافی هندهلد، پیشرفتی چشمگیر در دنیای پزشکی

سونوگرافی هندهلد، پیشرفتی چشمگیر در دنیای پزشکی سونوگرافی با امواج صوتی انجام می‌شود که هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد. در سونوگرافی، امواج صوتی به سمت اعضای بدن فرستاده می‌شوند و بعد از برخورد با اعضای بدن بازتاب می‌شوند.


تصویربرداری از اعضای بدن، قدمی مؤثر در تشخیص بیماری‌ها به حساب می‌آید. روش‌های گوناگونی برای تصویر برداری از اعضای بدن وجود دارد. استفاده از اشعه ایکس یا ام آرای، روش‌هایی برای عکسبرداری از اعضای بدن هستند. این روش‌ها می‌تواند بر سلامتی افراد تأثیر نامطلوبی داشته باشد. با پیشرفت علم پزشکی روش‌های کم خطرتری برای تصویربرداری ابداع شد. سونوگرافی یکی از همان روش‌هاست.

سونوگرافی با امواج صوتی انجام می‌شود که هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد. در سونوگرافی، امواج صوتی به سمت اعضای بدن فرستاده می‌شوند و بعد از برخورد با اعضای بدن بازتاب می‌شوند. بازتاب امواج صوتی موجب می‌شود تصویر واضحی از درون بدن به دست بیاوریم. برای انجام سونوگرافی، به دستگاه سونوگرافی نیاز است. دستگاه سونوگرافی هندهلد یا پرتابل یکی از انواع دستگاه سونوگرافی است که تولید آن، پیشرفت بزرگی در علم پزشکی را به همراه داشته است.

این دستگاه ویژگی‌هایی دارد که آن را از سایر دستگاه‌های سونوگرافی متمایز می‌سازد. در ادامه کاربردها و پیشرفتی که سونوگرافی هندهلد در پزشکی ایجاد کرده است را بررسی می کنیم.

ضرورت استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد

نیاز به سونوگرافی در بخش‌های مختلفی مانند زنان و زایمان، اورژانس، مراقبت‌های ویژه و بی‌هوشی بیشتر از هر زمان دیگری است. از طرفی بودجه بیمارستان‌ها برای خرید دستگاه‌های سونوگرافی به تعداد لازم، کافی نیست. دستگاه سونوگرافی پرتابل یا هندهلد، چنین مشکلی را حل می‌کند. همانطور که از نام آن پیداست، دستگاه سونوگرافی هندهلد، دستگاهی است که به راحتی می‌توان آن را جا به جا کرد و نیاز به فضای زیادی ندارد.

بنابراین خرید چند دستگاه سونوگرافی پرتابل، مقرون به صرفه‌تر از خرید دستگاه سونوگرافی برای هر بخش بیمارستان است. دستگاه سونوگرافی هندهلد کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

کاربردهای دستگاه سونوگرافی هندهلد

در دهه اخیر کاربرد سونوگرافی در پزشکی بیشتر از هر زمانی مشهود است. دستگاه‌های سونوگرافی قابل حمل، پیشرفت چشمگیری را برای علم پزشکی به ارمغان آورده‌اند. با استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توان بیماری‌های بسیاری را تشخیص داد. گاهی اوقات برای تشخیص یک بیماری حتی ثانیه‌ها نیز بسیار ارزشمند هستند و یا فرصت کافی برای بردن بیمار به مکان عکس برداری وجود ندارد. در چنین شرایطی نیاز به یک دستگاه سونوگرافی هندهلد، بیشتر از همیشه احساس می‌شود.

با کمک دستگاه سونوگرافی هندهلد پرتابل، می‌توان طیف وسیعی از بیماری‌ها را تشخیص داد، این بیماری‌ها عبارتند از:

·تشخیص سرطان

یکی از کاربردهای مهم سونوگرافی هندهلد، تشخیص سرطان است. همانطور که بیان شد در تشخیص برخی از بیماری‌ها ثانیه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. سرطان یکی از همان بیماری‌هاست. با استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد می‌توان وجود غده‌های سرطانی کوچک و بزرگ در سینه، مغز یا سایر اندام‌ها را به سرعت تشخیص داد.

·سنگ کلیه و بیماری های شکمی

در تشخیص سنگ کلیه، بیماری‌های شکمی و مربوط به کیسه صفرا، زمان نباید از دست برود؛ زیرا ممکن است بیمار جان خود را از دست بدهد. در چنین شرایطی دستگاه سونوگرافی هندهلد به کمک پزشکان می‌آید.

·معاینه جریان خون و رگ های خونی

برای بررسی وجود یا عدم وجود خون در اطراف قلب و اندام‌های شکمی از دستگاه سونوگرافی هندهلد استفاده می‌شود. همچنین جهت درمان برخی از بیماران، رگ‌های خونی آن‌ها باید سریعاً مورد بررسی قرار گیرد. در چنین شرایطی با استفاده از دستگاه سونوگرافی هندهلد می‌توان رگ‌های خونی را مورد بررسی قرار داد.

·بررسی سلامت جنین

همه ما با شنیدن نام سونوگرافی، یاد خانم‌های بارداری می‌افتیم که برای بررسی سلامت جنین خود، هر چند وقت یکبار چکاپ می‌شوند. دستگاه‌های سونوگرافی اهمیت ویژه‌ای در بررسی سلامت جنین دارند. در این مورد، دستگاه‌های سونوگرافی هندهلد نمی‌توانند به طور کامل جای سایر دستگاه‌ها را بگریند. با این حال در شرایط اضطراری می‌توان با کمک دستگاه‌های سونوگرافی قابل حمل جان جنین را نجات داد. پیشنهاد می کنیم اگر شک دارید که سونوگرافی برای جنین ضرر دارد یا خیر، این مقاله از هفت گنج را مطالعه کنید.

·بررسی گرفتگی های عضلانی

در برخی شرایط می‌توان به کمک دستگاه سونوگرافی هندهلد، علت گرفتگی‌های عضلانی را یافت. این موضوع باعث می‌شود فرد از انجام ام آر ای ‌های گاه و بی‌گاه رها شود. همچنین انجام سونوگرافی بسیار کم هزینه‌تر از انجام MRI است. پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر در مورد رفع گرفتگی های عضلانی با اولتراسوند، این مطلب را مطالعه کنید.

در برخی شرایط، بیمار در وضعیتی قرار دارد که نمی‌تواند از خانه خارج شود. از طرفی برای بررسی وضعیت جسمانی بیمار نیاز به انجام سونوگرافی است. در این مواقع می‌توان دستگاه سونوگرافی هندهلد را به خانه بیمار برد و از اعضای بدن او تصویربرداری کرد.

مزایای دستگا سونوگرافی هندهلد

در 50 سال گذشته، سونوگرافی به جایگاه ویژه‌ای در علم پزشکی دست یافته است.

  • متخصصان سعی کرده‌اند، دستگاه‌های سونوگرافی را به شکلی طراحی کنند که استفاده از آن‌ها به راحتی آب خوردن باشد. دستگاه‌های سونوگرافی هندهلد از چنین ویژگی برخودار هستند. این دستگاه‌ها حجم کمی دارند و به دلیل وزن پایین خیلی راحت جا به جا می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تشخیص بیماری و درمان آن سرعت گرفته و بیمار شرایط بهتری داشته باشد.
  • همچنین این دستگاه‌ها طوری طراحی شده‌اند که عکس‌های با کیفیتی از اعضای بدن در اختیار پزشکان قرار دهند.
  • دستگاه‌های سونوگرافی هنلدهلد به هر سیستمی حتی موبایل شما متصل می‌شوند. به همین دلیل نیازی به خرید لپتاپ یا سیستمی جداگانه برای دستگاه سونوگرافی نیست.

برای تهیه دستگاه سونوگرافی هندهلد، چقدر باید هزینه کرد؟

یکی از مهمترین عوامل در خرید یک دستگاه، قیمت آن است. نمی‌توان عدد مشخصی را تحت عنوان قیمت دستگاه سونوگرافی معرفی کرد؛ زیرا این عدد به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد. شما باید با توجه به حیطه کاری خود، مناسب‌ترین دستگاه سونوگرافی را خریداری کنید. در برخی مواقع نیز باید برای مبدل دستگاه و سیستمی که قرار است دستگاه به آن متصل شود، هزینه جداگانه‌ای بپردازید.

همچنین ظرفیت باتری دستگاه سونوگرافی هندهلد می‌تواند تأثیر زیادی روی قیمت نهایی دستگاه داشته باشد. بدیهی است هرچه ظرفیت باتری بیشتر باشد، دستگاه گران‌تر خواهد بود.

هنگام خرید به یاد داشته باشید از فروشگاه‌هایی خرید کنید که دستگاه‌های سونوگرافی هندهلد خود را ضمانت کنند و در صورت آسیب دیدن دستگاه، پشتیبانی های لازم را ارائه می دهد.

معایب دستگاه سونوگرافی پرتابل

دستگاه‌های سونوگرافی هندهلد یا پرتابل توانسته‌اند بسیاری از مشکلات تصویربرداری از اعضای بدن را برطرف کنند.

 با این حال این دستگاه‌ها معایبی دارند که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد. برای مثال یکی از معایب دستگاه سونوگرافی هندهلد این است که نمی‌تواند تصویر واضحی از اعماق بدن به دست ما برساند. همچنین باتری برخی از دستگاه‌ها ظرفیت کمی دارد و نمی‌تواند جوابگوی نیازهای روزانه باشد. با این حال بسیاری از دستگاه های هندهلدی که عرضه می شوند، این مشکل را ندارند و نیازهای روزانه یک پزشک به سونوگرافی را برطرف می کنند.

همانطور که تا به اینجا گفته شد، انجام سونوگرافی از اهمیت ویژه‌ای در پزشکی برخوردار است و روز به روز به اهمیت آن افزوده می‌شود. دستگاه‌های سونوگرافی هندهلد یا پرتابل بار سنگینی را از روی دوش پزشکان برداشته‌اند.

به کمک این دستگاه‌ها می‌توان بیماری‌های گوناگونی را تشخیص داد. همچنین به دلیل ویژگی قابل حمل بودن، دیگر نیازی به خرید چند دستگاه سونوگرافی برای یک بیمارستان یا کلینیک نیست. این موضوع باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. همچنین با کمک دستگاه سونوگرافی پرتابل می‌توان بیمارانی‌ که نمی‌توانند از خانه خارج شوند را نیز معاینه کرد. مزایای دستگاه سونوگرافی هندهلد به هر پزشکی را قانع می‌کند تا یکی از آن‌ها را تهیه کند.

 

1401/09/28
23:08:56
5.0 / 5
711
تگهای خبر: رپورتاژ , احساس , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه