استاد دانشگاه علوم پزشكی مشهد:

در حوزه سلول درمانی در مرز علم قرار داریم

در حوزه سلول درمانی در مرز علم قرار داریم عطر و تن: استاد دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت: درحوزه سلول درمانی حدودا در مرز علم حركت می نماییم و با خیلی از كشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تحقیقات فاصله بسیار كمی داریم.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، دكتر حمیدرضا رحیمی تصریح كرد: داروها روند تغییرات را در طول زمان طی كرده اند، ابتدا با داروهای گیاهی، سپس داروهای شیمیایی و بعد از آن دو مرحله جهش علم صورت گرفت كه یكی مربوط به داروهای نوتركیب بود كه به حوزه زیست فناوری و بیوتكنولوژی مرتبط می شد و دیگری استفاده كردن از داروها بر پایه سلول ها است.وی اضافه كرد: طی ۱۰ سال اخیر علوم سلولی كاربردی یك وجهه گسترده ای یافته است اما جهش اصلی در حوزه سلول درمانی به ۱۵ سال اخیر بازمی گردد. به صورتی كه انسان ها توانستند روند تكامل سلول ها را كه فازی به نام تكامل و تمایز است، به دست آورده و در واقع روند تكامل سلول ها را به دست بگیرند. این روند به گونه ای است كه مثلا یك سلول بنیادی را به عصب یا به سلول كبدی یا كلیوی تبدیل می كنند.رحیمی اظهار داشت: یكی دیگر از اقدماتی كه در این زمینه صورت گرفته، استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری هایی است كه در گذشته علاجی برای آنها وجود نداشته است. مثلا در مواردی كه كبد فرد ازبین می رفت و تنها راه درمان پیوند كبد بود كه یا باید از مرگ مغزی گرفته می شد و یا بیمار جان خویش را از دست می داد.وی افزود: در این زمان بود كه پیوند سلول های بنیادی مدنظرقرار گرفت و از آن پس مواردی مانند پیوند سلولهای بنیادی در بیماران مبتلا به ام اس، ضایعات نخاعی یا افراد دچار صدمه های شدید چشمی در قرنیه پا به عرصه درمان بیماران گذاشت.رحیمی با اشاره به اینكه چندین شركت داروسازی در كشور داریم كه وارد حوزه سلول درمانی شده اند، اظهار داشت: بعضی از این داروها درحال ورود به بازار دارویی هستند و برخی هم وارد بازار شده است. وی به رونمایی از یكی از فراورده های سلول درمانی در هفته گذشته توسط وزیر بهداشت اشاره نمود و اضافه كرد: این دارو كه نوعی فیبروبلاست است توسط یك شركت داروسازی كه با دانشگاه تهران كار می كند، تولید شده است.رحیمی توضیح داد: این فیبروبلاست كه سلول تولیدكننده پوست است و یك بخشی از پوست را تولید می كند، تولید و به بازار عرضه نموده اند. درحال حاضر افرادی كه دچار ضایعات پوستی هستند، می توانند از این دارو هم استفاده كنند.وی ادامه داد: نمونه پوست بیماران گرفته می گردد و سلول آن استخراج می گردد و سلول به فیبروبلاست تبدیل می گردد و دوباره به بیمار تزریق می گردد. در واقع سلول گرفته و فراوری شده و به بیماران برگردانده می گردد.رحیمی بیان داشت: از این فیبروبلاست برای درمان ضایعات پوستی مانند اسكارهای ناشی از آكنه های بلوغ، اسكارهای ناشی از سوختگی ها و اسكارهای پس از جراحی ها كاربرد دارد.
وی به حمایت های صورت گرفته از جانب مسئولان از حوزه فعالیت های سلول درمانی اشاره نمود و اظهار داشت: ریاست جمهوری، معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد سلول های بنیادی و مهندسی بازساختی حمایت های زیادی داشتند و از همه مهمتر مقام معظم رهبری در چندین سخنرانی خود در جمع علمی كشور یكی از مطالبی كه بر آن تاكید داشتند، علوم سلولی بوده است.این استاد دانشگاه افزود: ما حدودا در مرز علم حركت می نماییم و با خیلی از كشورهای پیشرفته دنیا در زمینه تحقیقات تنها فاصله چند روزه داریم كه این جای امیدواری است كه بتوانیم یكی از پیشگامان سلول درمانی در ۱۰ سال آینده در دنیا باشیم؛ چراكه امكانات مورد نیاز مانند اتاق های تمیز، تجهیزات مناسب این كار تهیه شده و جهاد دانشگاهی و شركت بركت در این زمینه بسیار كوشیده است.وی اظهار داشت: در كشور ما مشخصا از سلول درمانی در مورد درمان ضایعات استخوانی بخصوص مفصل زانو و خردگی مفصل زانو استفاده می گردد. برای صدمه های استخوانی و مفصلی، بیماری های پوستی و افرادی كه دچار سكته قلبی شده اند استفاده می گردد.اولین كنگره بین المللی داروسازی نوین ۱۸ تا ۲۰ بهمن در مركز همایش های رازی تهران برگزار می گردد.

1396/11/17
15:49:30
5.0 / 5
5330
تگهای خبر: بیمار , بیماری , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه