ارزش بالای سی تی اسكن در تشخیص ویروس كرونا

ارزش بالای سی تی اسكن در تشخیص ویروس كرونا به گزارش عطر و تن نخستین اقدام برای مقابله با ویروس نوپدیدی كه امروزه سراسر جهان را سفر می كند، تشخیص است و با عنایت به دقت سی تی اسكن در این راه، نقش مهم جامعه رادیولوژیست ها غیر قابل انكار است.


به گزارش عطر و تن به نقل از مهر، مرتضی صانعی، مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه و متخصص رادیولوژی، سی تی اسكن را اولین، دقیق ترین و كم خطرترین راه تشخیص ویروس جدید دانست و اظهار داشت: بیماری كرونا را باید بشناسیم تا بتوانیم با آن مبارزه نماییم. این ویروس با سرعت شیوع بالا در مدت زمان كوتاه به پاندمی تبدیل گشته و مقابله با آن نیازمند شناخت بیشتر نحوه رفتار آن است. ایشان در ادامه صحبت هایش در مورد فعالیتهای گروه رادیولوژی دانشگاه های علوم پزشكی كشور، با مركزیت انجمن رادیولوژی و دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با محوریت بیمارستان های معین، اظهار نمود: به محض شیوع و تشخیص كرونا در اوایل اسفندماه اساتید این رشته، گروهی را تشكیل، مقاله های مرتبط را مطالعه و ارزش تشخیصی سی تی اسكن را مشخص كردیم. بعد از ارزش گذاری ۹۵ درصدی این روش تصویربرداری، پروتكل های كشوری تهیه، تدوین و اجرایی شد.

صانعی با اشاره به استفاده اساتید رادیولوژیست از فضای مجازی برای ارتباط با سایر متخصصین و تكنسین ها خاطرنشان كرد: شبانه روز كار كردیم و فیلم های آموزشی تهیه كردیم تا در اختیار گروه رادیولوژیست ها قرار گیرد. همینطور فیلم هایی هم به زبان اصلی تهیه شد و در اختیار سایر اساتید جهان قرار گرفت. پروتكل هایی هم در جهت حفظ جان پرسنل و بیماران تدوین كردیم.

متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن پروتكل ها در سطوح كشوری و حتی جهانی اطلاع داد و اضافه كرد: دستورالعملی تعریف شد كه با تابش كمتری از اشعه X (Low dose) تصاویر استاندارد به دست آید.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه از انتشار ۳ مقاله توسط اساتید این گروه اطلاع داد و خاطرنشان كرد: اطلاعات در كمیته علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در حال جمع آوری است و تلاش در این است تمام مقالات به روز جهان را در اسرع وقت ترجمه و اطلاعات رسانی نماییم. صانعی تمام دستاوردها و تلاشهای گروه رادیولوژی را مختص به یك دانشگاه و انجمن ندانست و اظهار داشت: تمامی اساتید و تكنسین ها در این رشته، حتی در مراكز خصوصی، در تلاشند نیازهای مردم را با رعایت نكات بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی رفع كنند. همچون گروه ها پرخطر مادران آبستن هستند كه در این راستا هم پروتكلی تدوین و در حال اجراست. وی بر ضرورت همكاری مردم در مقابله با این بیماری تصریح كرد و اظهار داشت: از مردم خواهش می نماییم از خانه هایشان بیرون نیایند، چونكه حجم بالای بیماران كیفیت عرضه خدمت را می كاهد. در این مدت مشاهدات نشان داده كه در بعضی از بیماران ترومایی هم درگیری ویروسی دیده شده است، ازاین رو صرف استفاده از ماسك و دستكش امكان دارد شما را به صورت كامل از ابتلاء به این بیماری در امان نگه ندارد. صانعی با اشاره به اهمیت شناسایی ویروس در درمان آن، بیان نمود: هم اكنون برخی افراد، چه متخصص و چه غیرمتخصص، مشاهدات خود در این حوزه را با انتشار مطالب مكتوب یا ویدویی به اشتراك می گذارد. برای دستیابی به اخبار و اطلاعات موثق فقط باید به موارد عنوان شده توسط ستاد مقابله با بیماری كرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی توجه گردد. حمیدرضا حقیقت خواه عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به علایم شایع ویروس كرونا همچون تنگی نفس و سرفه، عنوان كرد: یكی از مؤثرترین راه های تشخیص این ویروس سی تی اسكن قفسه سینه است. در ابتدای شیوع این بیماری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و انجمن رادیولوژی با تهیه فایل های آموزشی تلاش در آشنا كردن همكاران با رفتارهای این ویروس داشت و البته انتشار این اطلاعات همچنان ادامه دارد. متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن دستورالعمل سی تی اسكن با دوز پایین و تاثیر و دقت آن اطلاع داد و اضافه كرد: این روش، روشی برای غربالگری و چكاپ نیست، بلكه فقط در مواقعی كه علایم بالینی در فرد دیده شود و فرد مشكوك به ابتلاء باشد، مبادرت به انجام سی تی صورت می گیرد. او همینطور در مورد گام های دیگر گروه رادیولوژی در جهت آموزش و محافظت بیشتر پرتو نگارها، تكنسین ها و رزیدنت ها این رشته، عنوان كرد: دستورالعمل های در رابطه با نحوه محافظت و استفاده از وسایل حفاظتی در بخش ها و نحوه تصویربرداری از بیماران مشكوك تهیه و به سراسر كشور ابلاغ گردید كه در حال اجراست. حقیقت خواه ضمن تشكر از همكاران خود، همراهی آنها در این راه را جانفشانی دانست و اظهار داشت: تصویربرداری از حجم بالای بیماران، انجام سونوگرافی در بالین بیماران بدحال و عرضه خدمت در مراكز خصوصی علیرغم كمبودها و محدودیت ها نشان از ایثارگری رادیولوژیست های كشور دارد.


1399/01/04
15:48:45
5.0 / 5
3151
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
عطر و تن
atrotan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر و تن محفوظ است

عطر و تن

عطر و اودکلن و لباس مردانه و لباس زنانه